Ostanimo u kontaktu

ANTIČKA NERETVA

U Kominu pronađene amfore stare oko 2000 godina

Objavljeno prije

Amfore, Foto - Facebook - Župa sv Ante, Komin (2)

Foto: Facebook, Župa sv. Ante, Komin

Ovih dana naša župa je postala malo arheološko nalazište. Ekipa u sastavu voditelj Dino Taras, zamjenik voditelja Mario Radaljac, Hrvoje Manenica, iz Arheološkog muzeja Zadar i vanjski suradnik Vedran Dorušić su pronašli amfore stare oko 2000 godina, od vremena kad je zemljom hodio Isus Krist.

Možda su bile u brodu koji je teret vozio u Naronu, možda je tim brodom putovao i upravitelj Ilirika koji se na molbu prijatelja Cicerona zaputio u Naronu da nađe odbjeglog roba po imenu Dionizije koji mu je ukrao neke knjige… Istinu samo znaju ove amfore koje smo poslikali za vas. Da bar mogu pričati! Kažu da jedna od njih nosi štambilj cara Tiberija.

Foto i tekst: Facebook, Župa sv. Ante, Komin

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije