Ostanimo u kontaktu

ZDRAVA KRALJEŽNICA

U-Gym Body club započinje s Pilatesom ‘healthy spine’ by Mia

Objavljeno prije

U-Gym Body Club u subotu, 15. veljače započinje s programom Pilatesa – healthy spine by Mia. Program će se održavati svake subote u 17 sati, a prijaviti se možete na broj telefona 095 5522 278 (Maksim).

Naglasak treninga je rad na mobilnosti zglobnih struktura i mišićnih skupina. Riječ je o kombinaciji tehnika za unaprijeđenje i fleksibilnost mišića, jačanje u funkcionalnim pozicijama zgloba te poboljšanje opsega pokreta. Obuhvaća istezanje, rad na jakosti trupa te tehnike disanja i rolanja. Program je odlična nadopuna regularnim treninzima jer će Vas naučiti brojnim protokolima koje možete primjeniti svakodnevno ili netom prije ciljanog treninga kako bi smanjili mogućnost ozljeda i ostvarili puni opseg pokreta. Namjenjen je svima sa manjim ili većim problemima pri pravilnoj izvedbi vježbi, kako početnicima tako i iskusnim vježbačima.

Donosimo cjelokupni raspored za veljaču u U-Gym Body Clubu

Veljača, 2020. – U-Gym Body Club

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ

Povećan kapacitet testiranja – brzi test detekcije koronavirusa i u Metkoviću!

Objavljeno prije

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko neretvanske županije u suradnji sa Covid ambulantom Doma zdravlja Metković započeo je sa novom pretragom u dijagnostici COVID-19 infekcije – brzi test detekcije antigena koronavirusa (SARS-CoV-2) u Metkoviću.

Ovaj test je namijenjen isključivo osobama kojima su simptomi COVID-a započeli u zadnjih 5 dana. Napominjemo da gubitak njuha ili okusa nije prvi simptom, već se javlja 3.-4. dan bolesti.

Osjetljivost testa je 95%, te može dati lažno negativan nalaz. Stoga ukoliko osoba ima simptome, a antigenski nalaz bude negativan, potrebno ga je ponoviti PCR metodom koju provodi Covid ordinacija DZ Metković.

Testiranje se provodi od 8,00 do 9,00 sati radnim danom u Covid ambulanti Metković u sinergiji sa djelatnicima Covid ordinacije.

Svakako prvi korak po pojavi simptoma je javljanje svom obiteljskom liječniku koji će na temelju uzete anamneze odlučiti i uputiti na jedan i/ili drugi test. Po dobivenoj uputnici preporučeno je ispuniti upitnik na poveznici https://www.zzjzdnz.hr/hr/zdravlje/covid-19/antigensko-testiranje. Na testiranje obvezno ponijeti sa sobom zdravstvenu iskaznicu.

Ukoliko pak želite napraviti antigensko testiranje bez konzultacije liječnika to možete obaviti uz plaćanje. Cijena testa je 150,00 kuna.

Covid 19 ordinacija započela je provođenje PCR testiranja svakim radnim danom u vremenu od 8:00 do 9:00, bez potrebe prethodnog naručivanja, naravno ukoliko je uputnica prethodno puštena od liječnika obiteljske medicine.

Molimo Vas da se pridržavate “drive-in” principa testiranja te dođete sa automobilom iza glavne zgrade DZ Metković.

Sve potrebne informacije možete dobiti svakim danom od 07:00-19:00 putem telefona Covid ordinacije 020/800-071 ili putem mail adrese covid19@dom-zdravlja-metkovic.hr.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije