Ostanimo u kontaktu

METKOVSKO LJETO

U Gradskom parku održan edukativni lutkarski mjuzikl ‘Koje je godišnje doba najljepše?’

Objavljeno prije

‘Koje je godišnje doba najljepše?’ naziv je predstave za djecu koju je Studio Suncokret izveo sinoć u Gradskom parku u Metkoviću.

Kroz dijaloge Snješka, Zeke, Dupina i Jesenjega stabla, ovaj edukativni mjuzikl pokazao je djeci kako je svako godišnje doba lijepo na svoj način. Niz atraktivnih songova, među kojima se posebno izdvajaju oni o zimi, proljeću, ljetu i jeseni, nova scenska rješenja te lutke i rekviziti dodatno su olakšali djeci usvajanje znanja o četiri godišnja doba.

Predstava je održana u sklopu programa Metkovsko ljeto, a u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković.

IMA TURISTA

U neretvanskom priobalju ljetuje približno 14 tisuća gostiju

Objavljeno prije

Autor

U protekla dva tjedna naglo je porastao broj turista na području neretvanskog priobalja , od Kleka do Zaostroga, što je dobar znak da će iznajmljivači i hoteli relativno dobro poslovati pa i da će ostvariti veći postotak broja noćenja u odnosu na prošlu godinu.

Prema procjenama na tom području ljetuje oko 14 tisuća gostiju, a kad se pribroje vikendaši pa i vlasnici kuća za odmor, tada je brojka zasigurno puno veća, što se vidi i po krcatim plažama pa i onima koje su nekada bile manje atraktivne.

Naravno, najveći broj turista dolazi nam iz Češke Republike, Poljske i Bosne i Hercegovine. Inače, to je područje tradicionalna destinacija građana Bosne i Hercegovine , koji su unatoč pandemiji došli i ove godine s tim da ugovaraju značajno manji broj noćenja nego li prijašnjih godina.

Povećan broj gostiju svakako se odražava i na poslovanje ugostitelja koji će ipak značajno umanjiti štete od pandemije korona virusa.

Što se tiče kulturnih, zabavnih i pa i gastronomskih priredbi, njih je ovoga ljeta svakako manje, opet zbog poznatih razloga, odnosno preporuka stožera civilne zaštite.

Novopridošli gosti zastaju uz Jadransku magistralu od Opuzena do Ploča, ili od Opuzena do Kleka kako bi se ne samo odmorili već i opskrbili domaćim voćem i povrćem, kojega su naši poljoprivrednici proizveli u dovoljnim količinama.

Predstavnici turističkih zajednica i ugostitelji nadaju se da će sezona potrajati ne samo u kolovozu već i rujnu, a ponegdje i u listopadu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije