Ostanimo u kontaktu

DAN KAD JE UMRO PRIJATELJ

U Gradskoj knjižnici predstavljena knjiga Iva Oreškovića Nuha

Objavljeno prije

2403_predstavljanje knjige, Orešković Nuh 08

U sklopu obilježavanja Noći knjiga, u Gradskoj knjižnici Metković održano je predstavljanje knjige knjige Dan kad je umro prijatelj Iva Oreškovića Nuha.

U predstavljanju knjige i autora sudjelovali su ravnateljica knjižnice Vesna Vidović, Jelena Bogdanović, Boris Njavro i sam autor.

Knjiga Dan kad je umro prijatelj  2017. Objavilo je Društvo dubrovačkih pisaca te se smatra beskompromisnom ispoviješću o prijateljstvu i drugačijim međuljudskim odnosima.

Ivan Orešković Nuh kazao je da, iako je knjiga vezana uz njegov život, svaki lik iz knjige može biti i prijatelj čitatelja.

– Moja knjiga je, u biti, moj život. Ona je autobiografsko djelo, ali svaki lik iz moje knjige može biti i Vaš i moj prijatelj. Želja mi je bila ukazati ljudima da razmisle s kime su kad ih netko tetoši i po ramenu tapše i kaže prijatelju – rekao je Orešković koji se u knjizi osvrće i na trenutak u životu kad je prestao biti bitan drugima i prijatelji počeli nestajati iz njegova života.

Jedna od poruka iz knjige je da je potrebno umrijeti prije smrti, doživjeti  pad u životu kako bi se stvari onakvima kakve jesu i nakon toga se ustati.

Ivo Orešković Nuh diplomirao je povijest i arheologiju u Zadru te je doktorirao na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta  Sveučilišta u Zagrebu. Autor je knjige Malvasija – glasovito vino još iz doba Dubrovačke Republike i slikovnica o sluškinji Pavli i gosparu Đivi koje se bave poviješću te radi u
Državnom arhivu u Dubrovniku.

Autor je zinteresiranima knjigu Dan kad je umro prijatelj nakon kupnje i potpisao, a uz nju su dobili i knjigu o vinu Malvasija. Nakon predstavljanja knjige održao se i domijenak uz kušanje vina i zakusku.

Marija Jeramaz

Knjiga fra Vjeke Vrčića ‘Neretvanske župe’
Restoran Pizzeria Milano

Najčitanije