Ostanimo u kontaktu

NAJMLAĐI U 'MISTU' DOLAZE NA SVOJE

U gradski park u Opuzenu stigli veliki dvorci sa toboganom

Objavljeno prije

Najmlađi Opuzena stigli su na svoje, na njihovo veliko zadovoljstvo nakon Metkovića veliki dvorci sa toboganom stigli su i u gradski park u Opuzenu!

Početak zabave za mališane kreno je jutros od 9 sati i trajat će do večeras do 22 sat.

Napuhanci u svojoj ponudi imaju veliki ‘Safari park’, ‘Tom & Jerry’ i ‘Mickey Mouse’ napuhanac koji će se rotirati iz tjedna u tjedan tijekom ljeta. A na lokaciji u gradskom parku u Opuzenu biti će jednom tjedno.

Napuhanci su veliki hit u cijeloj Hrvatskoj i nakon Metkovića Opuzen je drugi grad u našoj županiji sa tom ponudom.

Više informacija, slika i videa o samim ‘Napuhancima Metković’ pronađite na njihovom Facebook i Instagram profilu.

IMA TURISTA

U neretvanskom priobalju ljetuje približno 14 tisuća gostiju

Objavljeno prije

Autor

U protekla dva tjedna naglo je porastao broj turista na području neretvanskog priobalja , od Kleka do Zaostroga, što je dobar znak da će iznajmljivači i hoteli relativno dobro poslovati pa i da će ostvariti veći postotak broja noćenja u odnosu na prošlu godinu.

Prema procjenama na tom području ljetuje oko 14 tisuća gostiju, a kad se pribroje vikendaši pa i vlasnici kuća za odmor, tada je brojka zasigurno puno veća, što se vidi i po krcatim plažama pa i onima koje su nekada bile manje atraktivne.

Naravno, najveći broj turista dolazi nam iz Češke Republike, Poljske i Bosne i Hercegovine. Inače, to je područje tradicionalna destinacija građana Bosne i Hercegovine , koji su unatoč pandemiji došli i ove godine s tim da ugovaraju značajno manji broj noćenja nego li prijašnjih godina.

Povećan broj gostiju svakako se odražava i na poslovanje ugostitelja koji će ipak značajno umanjiti štete od pandemije korona virusa.

Što se tiče kulturnih, zabavnih i pa i gastronomskih priredbi, njih je ovoga ljeta svakako manje, opet zbog poznatih razloga, odnosno preporuka stožera civilne zaštite.

Novopridošli gosti zastaju uz Jadransku magistralu od Opuzena do Ploča, ili od Opuzena do Kleka kako bi se ne samo odmorili već i opskrbili domaćim voćem i povrćem, kojega su naši poljoprivrednici proizveli u dovoljnim količinama.

Predstavnici turističkih zajednica i ugostitelji nadaju se da će sezona potrajati ne samo u kolovozu već i rujnu, a ponegdje i u listopadu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije