Ostanimo u kontaktu

IZLOŽBA MATKA VEKIĆA

U GKS-u izložena galerija slika ”Skakavci i kavezi u nama”

Objavljeno prije

DSC_8446

U organizaciji Matice hrvatske u Metkoviću u galeriji GKS-a u srijedu je otvorena izložba akademskog slikara Matka Vekića ”Skakavci i kavezi u nama”. Izložbu je službeno otvorio gradonačelnik Dalibor Milan, a o postavu izložbe uvodno je govorio Antun Karaman.

Izložba je plod autora koji se poslužio snažnim metaforama skakavca, insekta snažne konstrukcije, prozdržljivca, koji u odnosu na tijelo ima izrazito malen mozak. Ponaša se refleksno i nagonski, kako bi preživio koristeći najprimitivnije instikte. Nasuprot skakavaca postavljeni su kavezi zatvorenih ljudskih duša i sudbina, koje i pored otvorenih vrata ostaju zarobljene unutar vlastitih ograničenja. Upravo je to paralela skakavca i kaveza, odnosno je li netko zarobljen u kavezu zbog primitivnog refleksa za preživljavanjem, opterećen raznim mentalnim ograničenjima uvjetovanima stereotipima, malograđanskm standardima  i nedostatku volje i ratia da se iz tog skučenog mentalnog prostora izađe.

Izložba je ostvarena zahvaljujući potpori Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a biti će otvorena do 20. kolovoza 2017.

Nastavi čitati

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama3 300×250

Najčitanije