Ostanimo u kontaktu

OBRAZOVANJE

U Gimnaziji Metković svečano otvorena Učionica budućnosti

Objavljeno prije

Učionica budućnosti u Gimnaziji Metković

Danas je u Gimnaziji Metković svečano otvorena Učionica budučnosti, druga ovog tipa u Dalmaciji. Učionica opremljena najnovijim informacijski tehnologijama, koja će učenicima omogućiti interaktivno učenje i razmjenu znanja, donacija je Microsoft-a Hrvatska u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNet te uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Na svečanom otvorenju okupljenima su se obratiti ravnatelj Gimnazije Metković, Jozo Jurković, Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta, Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska i BiH, Katarina Ujdur, gradonačelnica Grada Metkovića, predstavnica Dubrovačko-neretvanske županije, viši savjetnik u upravi za obrazovanje, Ana Čeović te Momir Karin, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

Nakon uvodnih riječi i svečanog presjecanja vrpce, što je učinio pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Momir Karin, nastavnici i učenici III. razreda prisutnima su simulirali nastavni sat, u trajanju od 20-ak minuta.

Ova Učionica budućnosti slijedi provjerenu globalnu praksu koju su u Hrvatsku implementirali CARNet u suradnji Microsoft Hrvatska i partnerima – nudi nastavničko računalo, 30 tablet računala i Multi Touch pametnu ploču, što omogućava interaktivnu razmjenu znanja svim učenicima. Nastavnicima mogu brzo dijeliti informacije, bilješke s predavanja i imaju trenutan uvid u učeničko razumijevanje pojedinog predavanja. Omogućeno je dijeljenje sadržaja na interaktivnoj, pametnoj ploči, te ga uz svega nekoliko klikova poslati na učeničke tablete.

Tekst: Dalibor Čutura

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije