Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

40 DANA ZA ŽIVOT

U galeriji GKS-a u Metkoviću prikazan dokumentarni film ’40 dana..’

Objavljeno prije

20181025_191302

Sinoć je pred punom galerijom GKS-a u Metkoviću prikazan dokumentarni film ‘40 dana..‘, koji govori o rješenju problema pobačaja, o plodovima i rezultatima najveće svjetske molitvene pro-life inicijative ‘40 dana za život‘.

Film prati brojna svjedočanstvima molitelja i sudionika inicijative, žena i muškaraca koji su odabrali život. Kadrovi s njihovom djecom uljepšavaju cijelu filmsku priču. Dio ove velike filmske priče također čine i svjedočanstva onih kojima je prijetio pobačaj, ali i oni koji pate od rana pobačaja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Filmska priča uvodi čovjeka u istinitu stvarnost borbe između života i smrti te odgovora na pitanje o temelju borbe za život i što je izvorište kulture života. Film je nastao sa željom da se svijetu posvjedoči proživljeno iskustvo borbe za život u hrvatskoj i posvjedoče divna božja djela kroz inicijativu u hrvatskoj i svijetu. Film je sniman na prostorima cijele hrvatske, a obogaćen je i kadrovima iz Budimpešte, Londona, Rima i Houstona.

Uz brojne, u filmu sudjeluju tri nositelja inicijative, pokretač i predsjednik Shawn Carney, internacionalni direktor Robert Colquhoun i predsjednik za Hrvatsku Ante Čaljkušić. Scenarij i režiju potpisuje predsjednik za Hrvatsku Ante Čaljkušić, a kameru, montažu, ton i rasvjetu Ivan  Lovrić.

Film je prikazan u sklopu jesenske kampanje ’40 dana za život’ u  kojoj se u 29 hrvatskih gradova moli ispred bolnica. Molitveno bdijenje u  Metkoviću održava se ispred Doma zdravlja Metković.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije