Ostanimo u kontaktu

LOKALNI IZBORI 2021.

U drugom krugu lokalnih izbora u dolini Neretve bilo je i iznenađenja

Objavljeno prije

Novi stari župan Dubrovačko-neretvanske županije je Nikola Dobroslavić koji je pobijedio svog protukandidata Božu Petrova. Dobroslavić je u svim neretvanskim gradovima i općinama dobio više glasova, osim u Pločama.

Najveće iznenađenje prema mnogim procjenama dogodilo se u Opuzenu gdje Ivo Mihaljević nije uspio ostvariti svoj peti mandat na mjestu gradonačelnika. Novi gradonačelnik postao je kandidat grupe građana Ivan Mataga koji je dobio 880 glasova ili 16 glasova više od Mihaljevića.

Novi mandat načelnika Pojezerja dobio je Borislav Dominiković koji je dobio 307 glasova, dok je njegov protukandidat i kandidat grupe građana Matej Marević dobio 256 glasova ili 51 glas manje. Novi stari načelnik Dominiković kratko je rekao :

– Vodio sam vrlo korektnu kampanju, nisam nikoga vrijeđao ni prozivao. Zahvaljujem svima koji su mi dali glas. Nastavljamo s realizacijom svih započetih projekata u interesu svih naših stanovnika. Čeka nas puno posla, – poručio je Dominiković.

Već u prvom krugu svoje nove mandate dobili su gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, te načelnik Slivna Smiljan Mustapić, Kule Norinske, Nikola Krstičević i načelnica općine Zažablje Maja Vrnoga.

ŽUPA SV. ILIJE METKOVIĆ

Sveto krštenje primilo šesto dijete u obitelji Nikice i Martine Ilić

Objavljeno prije

Na 12. nedjelju kroz godinu Župa sv. Ilije imala je obred krštenja koje je predvodio župnik fra Ante Bilokapić. Sveto krštenje primilo je šesto dijete u obitelji Nikice i Martine Ilić.

“Ja vas, istina, krstim vodom na obraćenje, ali onaj koji za mnom dolazi jači je od mene. Ja nisam dostojan obuće mu nositi. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem.”
Evanđelje po Mateju

Dijete imena Luka, sakramentom krštenja ulazi u veliku Božju obitelj: svetu Crkvu Katoličku, u narod.

Metkovčani, ovo danas je blagoslov za mjesto, župu i Crkvu, domovinu i hrvatski narod.

Bogu zahvaljujemo za dar života i roditelje koji su pokazali otvorenost životu. Molimo za sve obitelji, da ih Bog blagoslovi, pomaže svojom nazočnošću, a djeca budu poslušna i zahvalna roditeljima.
Ovo krštenje je znak da mladi roditelji poput Nikice i Martine još imaju hrabrosti dati život djeci. To na žalost više nije uobičajena stvar da svaka obitelj ima više djece, nego je to iznimka i treba čestitati roditeljima poput vas.

Želimo vam da cijelog života uz vas i vaše anđele bude Božja milost i da vas dragi Bog čuva. Primite naše iskrene čestitke povodom krštenja i pamtite ovaj dan kao jedan od najljepših i najznačajnijih u vašim životima.

M.M. / Metković News

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije