ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO

U Dječjem vrtiću Metković održane radionice o zaštiti od sunčevih zraka

Objavljeno 25. svibnja 2018. u kategorijama: Metković, News, Zdravlje.

Dječji vrtić Metković, Zaštita od sunca (3)

Galerija

Služba za promicanje zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i ove je godine, 23. 05. 2018., u suradnji s La Roche-Posay, održala interaktivne edukativne radionice o zaštiti od sunčevih zraka u Dječjem vrtiću Metković.

U sedam vrtićkih skupina djeca su educirana o načinima zaštite za vrijeme ljetnih mjeseci, kupanja ili igranja u prirodi, za vrijeme sunčanih ili oblačnih i poluoblačnih dana. Na radionicama je, uz ravnateljicu, zdravstvenu voditeljicu, stručnu suradnicu i odgojiteljice Dječjeg vrtića Metković sudjelovalo preko 150 djece.

O štetnom djelovanju prekomjernog izlaganja sunčevim zrakama treba zapamtiti sljedeće: UV zračenje djeluje štetno ne samo ljeti nego i zimi; koža može izgorjeti tijekom sunčanja ali i za vrijeme oblačnih dana; preplanula koža ne štiti od opeklina; prekomjerno izlaganje suncu nije zdravo ni u kojoj životnoj dobi. Potrebna je kontinuirana zaštita: izbjegavati sunce 10 – 17 sati; nositi fotoprotektivnu odjeću, kape i šešire širokog oboda te sunčane naočale; koristiti kreme za zaštitu od sunca s odgovarajućim zaštitnim faktorom (ovisno o UV indeksu, tipu kože, godišnjem dobu i sl.) i stavljati ih u više navrata, jer vremenski ograničeno štite; koristiti zaštitu ne samo za vrijeme sunčanja nego tijekom cijelog dana.

tekst/foto: Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari