Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
HDZ – Izbori 2024 Branko Bačić 1
HDZ – Izbori 2024 Branko Bačić 2
HDZ – Izbori 2024 Branko Bačić 3
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl4
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl3

ŽIVJETI ZDRAVO

U Dječjem parku pored Doma zdravlja Metković održana prva akcija programa ‘Volonteri u parku’

Objavljeno prije

Volonteri u parku (9)

Danas se u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo u Dječjem parku pokraj Doma zdravlja Metković održala akcija u sklopu programa Volonteri u parku.

Na druženje su bili pozvani svi građani te su se,uz savjetovanje o zdravlju, održale zabavno-edukativne igre za najmlađe i mjerenje krvnog tlaka i šećera za odrasle.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Riječ je o prvoj od 12 akcija promicanja zdravog života i međugeneracijske solidarnosti koja će se održati u Dječjem parku, a u sklopu programa Volonteri u parku, Grad Metković će za uređenje parka iz Europskog socijalnog fonda dobiti i 80 tisuća kuna.

Organizatori akcije su Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, uz potporu Grada Metkovića, Gradske organizacije Crvenog križa Metković, Udruge DOBRA te drugih volontera i građana, a koordinatorica aktivnosti za Metković je Vedrana Moržin.

Sveznalica 7400xXpx

Ankica Džono – Boban, voditeljica Službe za promicanje zdravlja u Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i koordinatorica za provedbu nacionalnog programa Živjeti zdravo za našu županiju rekla je da je cilj akcija u Metkoviću, kao i u cijeloj Hrvatskoj potaknuti sve građane da raznim aktivnostima i boravkom u prirodi čuvaju svoje zdravlje.

– Cilj nam je dovesti opću populaciju, od najmlađih do najstarijih, u prirodu, a ovaj put to je ovaj park u Metkoviću jer je, zapravo, u sklopu nacionalnog programa dogovoreno da se u svakoj županiji odabere jedan park koji će sudjelovati u ovoj kontinuiranoj akciji dok traje program i koji će dobiti određena sredstva za uređenje parka, koja će dobiti i Grad Metković za nešto što oni odluče, bilo to podloga, zemljište, ograda ili nove sprave – rekla je Džono – Boban.

Maja Langmorović iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i voditeljica komponente Zdravlje i okoliš projetka Živjeti zdravo pod kojim se akcija u Metkoviću danas provodila, rekla je da se projektima nastoji udružiti sve udruge koje rade na općem zdravlju građana s lokalnom zajednicom.

– Mi kroz aktivnosti želimo povezati udruge koje se bave zdravljem, socijalnom integracijom, međugeneracijskom solidarnošću, kao i cijelu lokalnu zajednicu, vrtiće, škole, Grad, turističku zajednicu i organizacijom ove aktivnosti 12 puta godišnje, za početak, dali bismo ljudima nekako do znanja da se ovdje nešto redovno događa i da mogu izaći u park i ovdje se baviti tjelesnom aktivnošću. (…) Zaboravljamo brigu o zdravlju dok nije narušena i cilj projekta je educirati ljude kako brinuti o zdravlju, ali isto tako ovakvim akcijama te aktivnosti učinimo dostupnima i da netko ne može reći da nema gdje otići vježbati, po savjet ili s kim hodati – rekla je Langmorović.

U Dječjem parku tako se danas skakalo u vrećama, vuklo konop, igrala školica, rušili su se čunjevi, crtalo se kredom, odrganizirala se potraga za blagom,  te se, kako se djeca ne bi bojala liječnika, ordržala i Bolnica za mjedvjediće u kojem su djeca pomagala ozlijeđenim plišanim igračkama. Oni stariji su mogli saznati kako živjeti zrav život, a zajedničko nastojanje da građani žive zdravijim životom pomogli su i, pod vodstvom nastavnice Vesne Pavlović, učenici sedmog razreda OŠ Stjepana Radića koji su bili animatori raznih aktivnosti.

Tekst/Foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije