Ostanimo u kontaktu

UDRUGA 'OTAC ANTE GABRIĆ'

U četvrtak Predavanje ‘Prava u sustavu socijalne skrbi’ dipl. socijalne radnice Marine Elez Urlić

Objavljeno prije

Ruke

U četvrtak, 27. rujna 2018. s početkom u 9:30 sati u prostoru Dnevnog boravka za starije osobe Udruge Otac Ante Gabrić, dipl. socijalna radnica Marina Elez Urlić održat će predavanje Prava u sustavu socijalne skrbi.

Predavanje organizira Udruga MI – Split u sklopu projekta Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija u suradnji sa Udrugom Otac Ante Gabrić.

Projekt je s provedbom započeo u studenom 2017., a cilj je podizanje kvalitete života starijih osoba i njihova veća integriranost u lokalnu zajednicu. Projekt provodi  Udruga MI – Split u partnerstvu s Udrugom socijalnih radnika Zadar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt se provodi na području Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije.

U pet županija održat će se ukupno deset javnih predavanja za starije osobe prilikom kojih će imati priliku dobiti pravni savjet od strane savjetnice za pitanja starijih osoba Udruge MI – Split te poslušati predavanja stručnjaka iz područja prava, socijalne skrbi i zdravstva.

Također, u sklopu projekta bit će izrađena i objavljena online brošura o zaštiti prava starijih osoba, čiji će sadržaj biti temeljen na suradnji sa stručnjacima u skrbi za starije osobe, a sadržavati će također i kontakte relevantnih dionika na području provedbe projekta.

Sva pitanja koja starije osobe imaju, a tiču se kršenja i zaštite njihovih prava, slobodni su uputiti na broj telefona 021/329-133 ili na e-mail adresu [email protected]. Na sve nedoumice i pitanja odgovorit će naši suradnici u najkraćem roku.

Tekst: Udruga ‘MI’ – Split

Najčitanije