GIMNAZIJA METKOVIĆ

U četvrtak posjet voditelja Predstavništva Europske komisije u RH Branka Baričevića

Objavljeno 30. siječnja 2018. u kategorijama: Najava, News, Obrazovanje.
Foto: ec.europa.eu

Foto: ec.europa.eu

Kao Škola ambasador Europskog parlamenta, Gimnazija Metković ima čast 1. veljače 2018. ugostiti uvaženog gosta, g. Branka Baričevića, voditelja Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Od rujna 2017. godine, nakon uspješnog pilot-projekta pod vodstvom prof. Živke Franković, Gimnazija Metković dobila je službeni status Škole ambasadora Europskog parlamenta, dodjelom plakete od strane europarlamentarke gđe Dubravke Šuice. U sklopu tog projekta naši učenici, ambasadori juniori, pod vodstvom prof. Branke Vladimir, proučavaju europske prilike i utjecaj Europske unije na svakodnevni život te se bave informiranjem svojih kolega i lokalne zajednice o europskim temama, a organizirani su i posjeti europskim institucijama u Strasbourgu i Bruxellesu.

Jedan od ciljeva škole kao Ambasadora Europskog parlamenta svakako je približiti aktere europskih prilika našim učenicima. Stoga smo organizirali posjet g. Baričevića, koji na vlastiti prijedlog dolazi razgovarati s mladima Doline Neretve o europskim temama. Osim učenika trećih i četvrtih razreda Gimnazije Metković, pozvali smo i učenike okolnih škola iz Metkovića, Ploča i Opuzena, budući da im je ovo jedinstvena prilika za razgovor s vrsnim diplomatom i poznavateljem europskih prilika kojim će moći obogatiti svoju perspektivu i progovoriti o problemima mladih.

Događaj će se održati u prostoru čitaonice Gimnazije Metković 1. veljače 2018. u vremenu od 10 do 12 sati.

Gimnazija Metković

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari