Ostanimo u kontaktu

JAVNA USTANOVA 'PRIRODA DUBROVAČKO-NERETVANSKA'

U četvrtak obilježavanje Dana vlažnih staništa

Objavljeno prije

Foto: Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije

Foto: Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Prirodoslovnim muzejom Metković i Arheološkim muzejom Narona 01. veljače 2018. (četvrtak), organizira obilježavanje Dana vlažnih staništa u Ramsar području Delta Neretve.

Ovogodišnji Dan vlažnih staništa obilježava se pod temom Vlažna staništa za održivu budućnost urbanih područja te je zamišljen kao edukativni obilazak Ramsar područja Delta Neretve. Uz stručno vodstvo djelatnika Javne ustanove, obilasku će prisustvovati učenici i profesori iz četiri srednje škole s područja doline Neretve (Ploče, Opuzen i Metković). Nakon obilaska vrijednih prirodnih područja, planiran je posjet Arehološkom muzeju Narona u 12:00 sati te Prirodoslovnom muzeju Metković u 13:45 sati.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode
Dubrovačko-neretvanske županije

Dana vlažnih staništa, službeno se obilježava 02. veljače u spomen na potpisivanje Ramsarske konvencije.

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Policijska službenica Valentina Subotić u radnom posjetu Kini

Objavljeno prije

Izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova u kojem je bila i policijska službenica Policijske postaje Dubrovnik Valentina Subotić, sudjelovalo je na međunarodnom tečaju „Izgradnja kapaciteta u području provedbe zakonodavstva“. Tečaj je trajao od 20. ožujka do 3. travnja ove godine, a održavao se u gradu Guangzhou u organizaciji Policijskog fakulteta Guangdong, temeljem poziva Ministarstva javne sigurnosti NR Kine.

Naime, NR Kina od prošle godine sudjeluje u provedbi projekta „Sigurna turistička sezona“ koji je u Hrvatskoj pokrenut još 2006. godine kao inicijativa suradnje hrvatske policije s policijama drugih europskih država. U sklopu projekta, strani policijski službenici rade u zajedničkim ophodnjama sa svojim hrvatskim kolegama  i na taj način ostvaruju izravan kontakt sa svojim državljanima i pomažu u boljoj komunikaciji hrvatske policije i stranih državljana i obrnuto. Kroz višegodišnje provođenje u projekt se do sada uključilo ukupno 20 stranih policijskih organizacija iz 18  država.

Tijekom prošle turističke sezone policijska službenica Valentina Subotić je obavljala službu u zajedničkoj ophodnji sa svojom kineskom kolegicom koja je u Dubrovniku boravila dva tjedna u srpnju prošle godine.

Tečaj je bio koncipiran na način da su se uz predavanja kineskih policijskih i pravnih stručnjaka ujedno razmjenjivala iskustva i znanja te primjeri dobre prakse obiju strana, a članovi hrvatskog izaslanstva imali su priliku posjetiti i upoznati se s funkcioniranjem svih policijskih ustrojstvenih jedinica koji u svom radu koriste visoku tehnologiju, obzirom da je Kina druga ekonomska sila svijeta.

Izvor i foto: PU dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
ARH-G GOLUŽA – Uskrsna čestitka

Najčitanije