Ostanimo u kontaktu

JAVNA USTANOVA 'PRIRODA DUBROVAČKO-NERETVANSKA'

U četvrtak obilježavanje Dana vlažnih staništa

Objavljeno prije

Foto: Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije

Foto: Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Prirodoslovnim muzejom Metković i Arheološkim muzejom Narona 01. veljače 2018. (četvrtak), organizira obilježavanje Dana vlažnih staništa u Ramsar području Delta Neretve.

Ovogodišnji Dan vlažnih staništa obilježava se pod temom Vlažna staništa za održivu budućnost urbanih područja te je zamišljen kao edukativni obilazak Ramsar područja Delta Neretve. Uz stručno vodstvo djelatnika Javne ustanove, obilasku će prisustvovati učenici i profesori iz četiri srednje škole s područja doline Neretve (Ploče, Opuzen i Metković). Nakon obilaska vrijednih prirodnih područja, planiran je posjet Arehološkom muzeju Narona u 12:00 sati te Prirodoslovnom muzeju Metković u 13:45 sati.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode
Dubrovačko-neretvanske županije

Dana vlažnih staništa, službeno se obilježava 02. veljače u spomen na potpisivanje Ramsarske konvencije.

KAD SE MALE RUKE SLOŽE SVE SE MOŽE

Djevojčici prilikom posjeta Muzeju ispao novčanik u šaht, udruženi građani pomogli, reagirali i vatrogasci

Objavljeno prije

Kad se male ruke slože, sve se može… upravo tako je bilo prije dva dana ispred Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću, kada je jednoj djevojčici, koja je bila u posjetu sa školom, ispao novčanik sa dokumentima u rešetkasti šaht ispred Muzeja.

Nevolju djevojčice su prvi prepoznali ugostitelji iz obližnjeg restorana, međutim kako nije bilo pomoći, pozvali su i vatrogasce. Brzom intervencijom djelatnika JVP Metković djevojčici je vraćen osmijeh na lice, jer novčanik je dobavljen.

Jedna, možemo reći banalna, svakodnevna nevolja, angažirala je toliko građana, od gostiju restorana, samih ugostitelja, pa sve do vatrogasaca, što zaista potvrđuje onu ‘kad se male ruke slože sve se može’.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije