Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

RADOVI NA VODOOPSKRBNOJ MREŽI

U četvrtak kroz jutro dio grada bez vode, a u tom vremenu vrijedit i će posebna regulacija prometa

Objavljeno prije

Obavještavaju se korisnici vodnih usluga u ulicama: I. Gundulića, H. Iseljenika, Trg kralja Tomislava, K. Domagoja, Splitska (od križanja s Ulicom don R. Jerkovića do križanja s A. K. Miošića), Trg bana Jelačića, Don R. Jerkovića, da će sutra 16.9.2021. od 8 do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

Zbog  izvođenja radova na dijelu Ulice don Radovana Jerkovića, ispred objekta Dnevne bolnice, 16.9.2021. od 8 do 14 sati se obustavlja promet svih vozila, te se ista preusmjeravaju na okolne ulice, prema sljedećem rasporedu:

– sva vozila koja dolaze sa državne ceste DC9 preusmjeravaju se na Ulicu kneza Domagoja i dalje na Ulicu trg bana Jelačića i preko Ulice Ante Starčevića nastavljaju promet.

– Sva vozila koja dolaze iz smjera Ulice Ante Starčevića preusmjeravaju se prema Ulici trg bana Jelačića i dalje Ulicom kneza Domagoja u željenom smjeru.

– Sva vozila sa Trga bana Jelačića se preusmjeravaju na izlaz u Ulicu kneza Domagoja i dalje u željenom smjeru.

Slika privremene regulacije prometa:

Regulacija prometa

Korisnici se mole za razumijevanje.

10. ZELENA ČISTKA

Unatoč volji, kiša ‘omela’ ovogodišnju ‘Zelenu čistku’

Objavljeno prije

Predstavnici Grada Metkovića, na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom, gradskih tvrtki, ustanova i klubova jutros su se okupili u Gradskome parku kako bi sudjelovali u akciji ‘Zelena čistka’.

Riječ je o zajedničkoj ekološkoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada, u kojoj je proteklih godina sudjelovao velik broj naših sugrađana.

Nažalost, zbog kiše koja je padala tijekom cijele noći i zaista nepovoljnih vremenskih uvjeta, ovogodišnju akciju bilo je nemoguće održati. Ipak, gradonačelnik Dalibor Milan zahvalio je svima koji su došli te tako pokazali dobru volju da odvoje jedan dan za ljepši okoliš.

U akciji ‘Zelena čistka’ jučer su sudjelovali i učenici metkovskih osnovnih i srednjih škola. Osim čišćenja prostora oko škola, organizirali su digitalno čišćenje (brisanje nepotrebnih online dokumente, starih e-poruka, nekorištenih aplikacija, duplikata i mutnih fotografija i videozapisa koji ispunjavaju uređaje za pohranu, odjava pretplate nepotrebnih mailing lista) te PLOGGING (skandinavska tjelovježba koja uključuje skupljanje smeća dok se trči).

Također, tijekom dana će se na nekoliko lokacija u gradu čistiti glomazni otpad.

Unatoč volji, kiša ‘omela’ ovogodišnju ‘Zelenu čistku’

Očišćena i ilegalna odlagališta glomaznoga otpada

Grad Metković nekoliko godina zaredom koordinator je ekoakcije ‘Zelena čistka”.

U sklopu akcije tijekom dana su očišćena ilegalna odlagališta glomaznoga otpada na lokacijama na području grada. Tom prilikom, na odlagalište na Dubravici odvezeno je šest kamiona otpada.

Podsjetimo, ‘Zelena čistka’ je zajednička ekološka akcija divljih odlagališta otpada, a ujedno i najveća volonterska akcija u Hrvatskoj. Akcija je dio globalnoga pokreta Let’s do it! i World Cleanup, a svrha joj je podići svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te istaknuti važnost odgovornog gospodarenja otpadom.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije