Ostanimo u kontaktu

NA DANAŠNJI DAN 17. STUDENOGA 1991. OSNOVANA 116. BRIGADA

U čast poginulim hrvatskim vitezovima, pripadnicima 116. brigade HV-a, položeni vijenci i zapaljene svijeće

Objavljeno prije

Obljetnica osnutka 116. brigade HV

Na današnji dan prije 24 godine osnovana je 116. brigada Hrvatske vojske. U spomen na sve hrvatske vitezove koji su utkali svoje mlade živote za slobodu Republike Hrvatske, jutros su predstavnici Grada Metkovića, političkih stranaka, Udruge poginulih branitelja i udovica Domovinskog rata i Udruge veterana 4. gardijske brigade položili vijence i upalili svijeće ispred centralnog križa na Groblju sv. Ivana u Metkoviću. Molitvu je predvodio župnik Župe sv. Ilije, fra Petar Gulić. Ista delegacija neposredno iza toga položila je vijence i upalila svijeće ispred Spomenika poginulih branitelja 116. brigade na Velikoj rivi u Metkoviću.

Osnivanje 116. brigade Hrvatske vojske

116. br. HV-a formirana je 17. studenoga 1991. Objedinila je oružane snage Hrvatske vojske u dolini Neretve u jedinstvenu postrojbu. Temelj brigade sačinjavale su 1., 2. i 3. bojna. Sjedište brigade nalazilo se u Metkoviću. Brigada je imala oko 90 posto dragovoljaca. Njezini pripadnici su 29. prosinca 1991. dali prisegu na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije