Ostanimo u kontaktu

HRVATSKI CRVENI KRIŽ METKOVIĆ

U akciji darivanja krvi za mlade prikupljeno ukupno devet doza krvi

Objavljeno prije

Hrvatski Crveni križ Metković organizirao je akciju darivanja krvi za mlade koja se danas održala u prostorijama GKS-a Metković.

Drugoj ovogodišnjoj akciji darivanju krvi pristupilo je ukupno 16 darovatelja, od kojih je 9 dalo krv, dok su ostali zbog sumnje na virus ili slabije krvne slike bili vraćeni.

Kako su nam istaknuli iz Crvenog križa Metković, akcija darivanja je prošla zadovoljavajuće jer svih devet darovatelja su novi upisnici u registar dobrovoljnih darovatelja krvi.

APEL MJEŠTANA CRNOG PUTA

Mještani mole vozače teretnih kamiona da smanje brzinu vožnje ulicom Put Narone

Objavljeno prije

Autor

U jeku pandemije i vozači teretnih kamiona odigrali su značajnu ulogu u opskrbi tržišta i u drugim poslovima vezanim za prijevoz sirovina, naftnih derivata, i drugih roba.

Ulicom Put Narone, kad je promet bio gotovo simboličan, mnogi su vozili brže od dopuštenog i nitko im nije zamjerao jer su građani znali da u teškim uvjetima moraju na vrijeme pristupiti utovaru ili isporuci roba.

Sada, u vrijeme normalizacije svih, pa tako i prometnih aktivnosti, pojedini vozači teretnih kamiona, s priključnim vozilima ili bez njih, spomenutom ulicom pojedinci, jednako noći i danju, voze brzinom koja nikako nije primjerena i koja opasno prijeti pješacima i svim sudionicima u prometu. Pojedini vozači trebali bi konačno shvatiti da je broj sudionika u prometu povećan, da je počela nastava za one najmlađe, da se služe svete mise, općenito da je ulicama više vozila i naroda.

Jer, kako objasniti da usred noći pojedini vozači voze i do 70 kilometara na sat a pri tomu njihove prikolice i kotači stvaraju strahovite udarce o poklopce kanalizacijskih šahtova i prozročuju stalna podrhtavanja stambenih objekata.

Znamo da žure zbog posla, znamo da su plaćeni po ‘turi’ ili drukčije, ali nije jasno kako kao profesionalci sebi mogu dozvoliti pravu jurnjavu ulicom (i ulicama), a koja može prouzročiti nesagledive posljedice. I ne radi se tu o stranim registracijama već o domaćim, uključujući i dostavna vozila trgovačkih lanaca!

Znamo da nema vozača koji nikada nije bio sankcioniran, ili vozača koji nije napravio prekršaj, ali isto tako znamo da svi moramo biti odgovorni i makar poštivati postavljeno znakovlje, bez obzira vozimo li danju ili noću, u vrijeme gustog ili rijeđeg prometa…

Stanovnici Puta Narone stoga mole sve vozače teretnih i osobnih vozila, motorkotača i poljoprivrednih strojeva da se pridržavaju prometnih znakova i štite sebe i druge. Bit će im neizmjerno zahvalni.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije