Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

U METKOVIĆU UHIĆENO 13 ILEGALACA

Turski migranti prešli iz BiH pa krenuli autobusom za Split

Objavljeno prije

Migranti - Policija, PGP Metković

U Metkoviću je u utorak navečer uhićeno 13 ilegalnih migranata, koji su izvan službenih graničnih prijelaza ušli u Hrvatsku iz susjedne BiH. Tako su se glasine da je u Metković stigao veći broj izbjeglica, a koje su se u utorak navečer pronijele po dolini Neretve, na svu sreću pokazale netočnim.

Prema informacijama PU dubrovačko-neretvanske, riječ je o državljanima Turske od kojih je njih devet maloljetno, a otkriveni su na redovnoj autobusnoj liniji za Split u Ulici Zrinskih i Frankopana.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Intervenirala je skupina policijskih službenika za zaštitu državne granice nakon čega su utvrdili da turski državljani posjeduju putne isprave, ali da su u nezakonitom boravku s obzirom na to da nemaju vize.

Policija istražuje način njihova prelaska granice, odnosno jesu li prešli u Hrvatsku samoinicijativno ili je netko organizirao njihovo prebacivanje.

Ilegalni migranti su smješteni u policijskoj postaji u Metkoviću gdje je u sklopu rekonstrukcije zgrade uređena soba za prihvat migranata te će u srijedu biti vraćeni u Bosnu i Hercegovinu.

Autor: S. Soldo / SlobodnaDalmacija.hr

MEĐUNARODNA OPERACIJA

SIPA zapljenila 200 kilograma marihuane u Hercegovini

Objavljeno prije

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su otkrili i privremeno oduzeli oko 200 kilograma opojne droge “marihuana” i određenu količinu vatrenog oružja i eksploziva, u međunarodnoj operativnoj akciji pretresa više stambenih objekata na tri lokacije na području Trebinja.

Slobode su lišene tri osobe zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela organizirani kriminal u vezi sa kaznenim djelom neovlašten promet opojnim drogama.

Navedene aktivnosti provode se u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Crne Gore, Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske i Upravom za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Osobe lišene slobode bit će privedene u prostorije SIPA-e, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada. Nakon toga će, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i počinitelju, biti predani na dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, – priopćila je SIPA.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije