Ostanimo u kontaktu

TURIZAM

Turistički rezultati ovise o ulaganjima i vizijama

Objavljeno prije

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

Da broj turističkih dolazaka i ostvarenih noćenja ovisi o prirodnim i društvenim potencijalima svake destinacije, promidžbi , ulaganjima i vizijama koje se trebaju realizirati, poznato je svim turističkim djelatnicima  u Hrvatskoj, pa tako i na području doline Neretve i priobalja.

Primjerice, tijekom EP u kajak-kanu maratonu što se održava u Metkoviću, bilo je potrebito osigurati smještaj za otprilike 1000 natjecatelja i gostiju. To se i ostvarilo pa su smještajni kapaciteti od Metkovića do Opuzena u potpunosti popunjeni što nije upamćeno nikada do sada.

Taj prostor, poznato je, ne raspolaže većim brojem soba, apartmana i drugih oblika smještaja gostiju, ali se vlasnici hotela i soba za iznajmljivanje ipak trude unaprijediti svoj posao i prihvatiti tako velik broj gostiju u kratkom razdoblju.

Međutim, da bi se održalo EP u spomenutim disciplinama trebalo je odraditi niz značajnih poslova i pripremati se tri godine za održavanje Europskog prvenstva.

Zahvaljujući tom natjecanju iznajmljivači i ugostitelji popunit će svoje kapacitete makar za određeno vrijeme i čekati novu priliku za uspješan prihvat gostiju.

Znano je da je Metković tranzitni turistički grad i područje za jednodnevne turističke izlete. Svaka promjena u smislu ostanka turista više od jednog dana dobro je došla te bi svi dionici u organizaciji turističkih aktivnosti trebali intenzivnije projekte za brži i kvalitetniji razvoj turizma, ali i za vlastite probitke.

Bogati prirodni, arheološki, povijesni i tradicijski potencijali doline Neretve predstavljaju polazište za osmišljavanje turistčke djelatnosti i njezin intenzivan razvoj. Primjeri dijela ugostitelja i turističkih radnika mogu biti putokaz i ostalima u svim spomenutim nastojanjima.

Neretvansko priobalje ima dugu tradiciju primanja i smještanja turista tijekom ljetnih mjeseci. Iz godine u godinu sve je više dolazaka i ostvarenih noćenja turista.

Prema podacima TZ Općine Slivno, do 30.lipnja ove godine na području Kleka, Blaca, Komarne i Duboke ostvareno je 5600 dolazaka gostiju i 30 tisuća noćenja. To je za 26, odnosno za 24 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Gosti u tranzitu i namjernici na području doline Neretve imaju mogućnosti kušanja i kupovine izvornih domaćih poljoprivrednih proizvoda, prije svega voća i povrća. U povremenim razgovorima s turistima doznajemo da su iznimno zadovoljni kupljenim proizvodima koje kupuju i radi konzumacije i radi odnošenja svojim kućama.

No, bez obzira na postignute rezultate u turizmu na području doline Neretve i priobalja, svi se moraju još više angažirati kako bi se povećao broj dolazaka i sama kvaliteta turističkih usluga.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

Najčitanije