Ostanimo u kontaktu

PREMIJERA

TROTAKT PROJEKT: Repriza izgubljene priče

Objavljeno prije

trotakt-projekt

Danas, 11. listopada u 20:20 sati na HTV2 emitirati će se dokumentarni film “Repriza izgubljene priče – Trotakt projekt” koji govori o glazbeno-multimedijalnom djelovanju grupe iz Metkovića osamdesetih godina. Vrijedi napomenuti da je Hrvatska televizija ovaj projekt prepoznala kao važan dio tog vremena i time dala na važnosti onome što su oni tada radili.

 

TROTAKT PROJEKT (premijera) petak 11. listopad 20:20h HTV2

Trotakt projekt: Repriza izgubljene priče, glazbeno-dokumentarni film

Dokumentarni film “Trotakt projekt” priča je o istoimenoj grupi iz Metkovića. Film govori o rađanju i životu jedinog novovalnog benda iz Metkovića kojeg podjednako voli i publika i kritika. No, bez obzira na to bend nikada nije uspio objaviti službeni nosač zvuka sve dok 1990. godine nisu promijenili ime u Gracia. O tome u filmu, osim članova benda, svjedoče brojni istaknuti pripadnici glazbene scene u Hrvatskoj tog doba, ali i danas.

Scenarist i redatelj: Ivan Marević
Snimatelji: Šime Strikoman, Ivan Marević, Irena Ščurić, Ivan Petrov, Hrvoje Kruljac, Alen Horvatić
Montažer: Ivan Marević
Proizvodnja Gracia-Matija d.o.o., 2012.
Trajanje 52’21’

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Dubrovački simfonijski orkestar izveo Božićni koncert u Metkoviću

Objavljeno prije

Dubrovački-simfonijski-orkestar-(4)

U sklopu Prosinačkih svečanosti, a pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metković, Dubrovački simfonijski orkestar s gostima sinoć je održao Božićni koncert u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Pod ravnanjem maestra Marc Tardue na repertoaru orkestra, uz  operne arije i popularnu glazbu, su se našle jedne od najljepših božićnih pjesama.

U ovoj lijepoj božićnoj glazbenoj priči orkestru su se pridružili; sesopranistica Sara Žuvela, tenor Roko Radovan, nagrađivana jazz pjevačica Maja Grgić, članica grupe Silente Doris KosovićVedran Ljubenko te dubrovačka klapa Kaše. Također, kao gosti su nastupili i metkovski glazbenici, Puhački sekstet Osnovne glazbene škole MetkovićMarija Maja JerkovićZoran Bebić Beba.

Na kraju su svi zajednički izveli tradicionalne hrvatske božićne pjesme Radujte se narodiU sve vrime godišta, nakon čega se prigodnim riječima prisutnima obratio gradonačelnik Dalibor Milan koji je svima zaželio sretan Božić i uspješnu novu godinu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije