Ostanimo u kontaktu

SOLIDARNOST NA DJELU

Tri pripadnika JVP Metković krenuli za Petrinju

Objavljeno prije

Tri pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Metković krenuli su za Petrinju kako bi u potresom pogođenom području pomogli u spašavanju unesrećenih i saniranju štete.

Kako nam je otkrio zapovjednik JVP Metković, Jure Pilj, riječ je o tri pripadnika metkovske postrojbe koji su obučeni za spašavanje iz visina i dubina te u Petrinju idu sa jednim vatrogasnim vozilom i svom pripadajućom opremom.

Ovom prilikom gradonačelnik Dalibor Milan je izjavio:

– Vatrogasci iz JVP Metković upravo su krenuli u Petrinju gdje će sudjelovati u pomoći svima koji su stradali u današnja dva teška potresa. Metkovci su u mislima s građanima Petrinje, a Grad Metković stoji na raspolaganju za svu potrebnu pomoć!!

POPUŠTAJU COVID MJERE U SUSJEDSTVU

Ukinut policijski sat u Županiji Zapadnohercegovačkoj (BiH)

Objavljeno prije

Ukinut je policijski sat na području Županije Zapadnohercegovačke, potvrđeno je za portal Jabuka.tv.

– Stožer civilne zaštite ŽZH odlučio je ukinuti zabranu kretanja od 23:00 do 5:00 sati. Ostale mjere Zavod za javno zdravstvo će redefinirati. Prije svega tu mislim na ograničen broj ljudi na okupljanjima kao i mjere vezane za održavanje nastave u srednjim školama, – izjavila je za portal Jabuka.tv ravnateljica ZJZ ŽZH Andrea Jurić.

Odluka je stupila na snagu već danas te građani ŽZH se mogu slobodno kretati već od ponedjeljka navečer.

Epidemiološka situacija u toj bh županiji značajno se popravila u posljednje vrijeme. Broj novih slučajeva koronavirusa je u padu, a oporavlja se sve više ljudi.

Prema posljednjim podacima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, trenutačno je na području ove županije 97 aktivnih slučajeva Covida-19, a u posljednja 24 sata registrirano je pet novozaraženih osoba dok ih se 14 oporavilo.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije