Ostanimo u kontaktu

OSVRT NA PROTEKLI SPORTSKI VIKEND

Tri pobjede , dva poraza i neodlučeno, ishodi su sportskih susreta metkovskih klubova tijekom protekloga vikenda

Objavljeno prije

SPORT - Logotipi metkovskih sportskih klubova, najave

Tijekom protekloga vikenda sportski klubovi iz Metkovića ostvarili su tri pobjede, dva poraza i jedan neodlučen ishod.

Pobjede su izvojevali rukometašice Metkovića, rukometaši Metković Mehanike i ženski nogometni prvoligaš Neretva, a poraženi su nogometaši Metkovića i boćari prvoligaša Metkovića, dok je Neretva iz Unešića donijela vrijedan bod.

Rukometašice Metkovića možda su bile i najveće iznenađenje svih sportskih zbivanja jer su na svom terenu u furioznoj završnici s 26:24 pobijedili lidera Sinja i tako dokazale da se isplatio višemjesečni i stručni rad, a dokazale su i svoje individualne kvalitete.

Isto se može reći i za nogometašice Neretve koje su u Splitu s 3:1 savladale ekipu Marjana i zadržale mjesto u gornjem dijelu ljestvice. Rukometaši Metkovića pobjedom su u susretu sa Splitom još jednom potvrdili svoje znanje i potencijalne ambicije za osvajanjem prvog mjesta. S 14 obrana proslavio se mladi vratar Marko Romić, a sa sedam golova, ponovno Marko Buntić. Raduje sve bolja igra Bezera, Obšivača, stalnost forme Cvitanovića i Kozine, ali raduju i projektili mladog Luke Čupića u završnici susreta.

Neretva je nakon bolje igre iz Unešića donijela samo bod, a mogla je i tri. No, i taj bod na tragu je dobrih Neretvinih nastupa u prvenstvu i još jedan dokaz da Neretva ima igru i jasne ciljeve.

ONK Metković u derbiju s Gusarom propustio je zadržati vodeće mjesto, ali ni poraz 0:2 ne mora biti tragičan jer Metkovci svojim znanjem i zalaganjem mogu negdje drugdje nadomjestiti gubitak bodova.

Boćari u prvom prvoligaškom nastupu pred svojim navijačima  nisu iskoristili prednost domaćeg terena pa će na prve bodove još malo pričekati, ali ne zadugo. Vrsni boćari Metkovića moraju i mogu krenuti prema pobjedama, bez obzira na to igraju li kod kuće ili u gostima.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Caffe HAVANA 300px

Najčitanije