Ostanimo u kontaktu

GOSPA OD ZDRAVLJA

Tradicionalni ophod lađama s Gospinim kipom po Maloj Neretvi

Objavljeno prije

Gospini kip uladj po Maloj Neretvi

Blagdan Gospe od Zdravlja proslavljen je u utorak 21. studenoga na Vlaki, Borovcima i Desnama. U crkvi Gospe od Zdravlja na Vlaki u župi Slivno Ravno – Vlaka slavljene su dvije mise.

Središnjoj misi prethodio je tradicionalni jedinstveni ophod lađama s Gospinim kipom po Maloj Neretvi uz molitve, marijanske pjesme i pratnju limene glazbe iz Opuzena. Misno slavlje predvodio je don Nikola Mikačić, župni vikar župe Gospe od Otoka u Solinu u koncelebraciji župnika don Marija Mihanovića i svećenika susjednih neretvanskih župa.

Govoreći kako su roditelji Blažene Djevice prikazali Mariju u hramu, u propovijedi se don Nikola zapitao – čemu se možemo nadati ako svoju obitelj ne prikažemo Bogu. Evo nam istine našeg života – Bog je jedina sigurnost, to ne smijemo nikada zaboraviti, i bit ćemo mirni u našim olujama, mirni kad dođu valovi, rekao je don Nikola.

Ne možemo bez zdravlja, ali ono nije najvažnije. Što mi znači ako živim u grijehu, prljavštini. Stoga, dolazimo redovito na ispovijed, čistimo se od grijeha, zar to nije najvažnije zdravlje. Mogu imati zdravlje, ali ako u sebi nisam sretan, ako nemam mir s Bogom i drugima, jesam li zdrav, potaknuo je na razmišljanje don Nikola.
Misna slavlja u trodnevnici predvodili su don Tomislav Bašić, don Stipe Ljubas i don Zvonimir Mijić.

U župama Neretvanskog dekanata blagdan Gospe od Zdravlja svečanije je proslavljen u Borovcima, gdje je središnje misno slavlje predvodio don Davor Bilandžić; vjernici župe Staševica hodočastili su do kapelice Gospe od Zdravlja na Prodan Brigu; vjernici župe Desne pješačili su dva sata do kapelice Gospe od Zdravlja, a misa je slavljena u crkvi Sv. Jure.

Piše: A. Menalo / Misija – Slobodna Dalmacija
Foto: Denis Jerković / CROPIX

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama3 300×250

Najčitanije