Ostanimo u kontaktu

UCDPDN LEPTIRIĆI

Tradicionalne adventske radionice u prostorijama udruge

Objavljeno prije

Ove srijede počele su s održavanjem tradicionalne adventske radionice u Udruzi Leptirići. Danas smo ih posjetili i provjerili kakve ukrase pripremaju.

Radionice se održavaju svakog ponedjeljka, srijede i petka od 16 sati, a mogu se pridružiti djeca, roditelji, zaposlenici i volonteri. Na radionicama će se napraviti božićne čestitke i ukrasi koji će se prodavati u vrijeme adventa, a prihod će biti usmjeren za plaće terapeuta.

SKROMNA PROSLAVA SV. ROKA I DANA OPĆINE POJEZERJE

I u Pojezerju odgođeni brojni sadržaji povodom proslave Dana općine

Objavljeno prije

Autor

Proslava blagdana sv. Roka i Dana općine Pojezerje neće ove godine biti kao što je godinama bila, a sve zbog poznatih okolnosti odnosno zdravstvene krize.

Služit će se svete mise i održati sjednica Općinskog vijeća, a svi drugi planirani sadržaji i aktivnosti pričekat će neka bolja vremena.

Ipak, priupitali smo načelnika te općine Boru Dominikovića što su napravili u posljednju godinu dana i što namjeravaju činiti (i graditi) u preostaloj godini mandata.

– Završili smo vodoopskrbni sustav za Pozlu Goru, uredili javnu (i jeftiniju) javnu rasvjetu, a gradimo prometnicu na ulazu u Otrić-Seoce kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu i samih građana.
Uskoro će započeti radovi na rekonstrukciji Društvenog doma u Kobiljači i radovi na uređenju nerazvrstanih prometnica. Imamo još nekoliko projekata o kojima ću nešto više reći kad za to dođe vrijeme, – rekao je Dominiković i dodao da će općina kojoj je na čelu sufinancirati kupnju školskog priobora za učenike osnovne škole Otrić-Dubrave.

Dodajmo da Općina Pojezerje u cijelosti financira rad Dječjeg vrtića u tom kraju, koji je inače u sustavu Dječjeg centra Metković, što znači da je vrtić za male Pojezerce besplatan.

U tom vinogradarskom kraju s 12 milijuna trsova vinove loze i ove godine očekuje se izvanredan urod kvalitetnih vinskih sorti. Za sada grožđe ima dostatne količine sladora pa se očekuje i prodaja tržišnih viškova.

Kako je najavljeno smanjenje broja ljudi na funkcijama u gradovima i općinama, zanimalo nas je kako na to gleda općinski načelnik Dominiković.

On nam je rekao da načelnik ima samo jednog zamjenika, a vijeće devet vijećnika, te da nije zabrinut zbog najavljenih restrikcija glede kadrovskih struktura. Uostalom, složio se načelnik, kako bude drugima bit će i stanovnicima Pojezerja.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije