LAĐARI JERKOVCA DOČEKANI KAO PRVACI

Tradicionalna Jerkovačka fešta potrajala do kasno u noć

Objavljeno 14. kolovoza 2017. u kategorijama: Foto Galerija, Metković, News.

Jerkovacka festa (17)

Galerija

Bučno pozdravljeni od susjeda i prijatelja, uz obveznu bakljadu, sinoć su se na Jerkovac vratile seniorska i juniorska lađarska ekipa UL Jerkovac, koje su na maratonu osvojile deseto i sedamnaesto mjesto. No, dočekani su kao da su prvaci, a i fešta je bila na toj razini.

Sada možemo već reći tradicionalno, Jerkovčani nakon Maratona u svome kvartu organiziraju feštu za sve ljude dobre volje. Na ledini ispred obiteljske kuće Ćelića postavljeno je mnoštvo stolova i bina za glazbeni sastav, točionik za pivo, vino i sokove, prostor okićen balonima i zastavama, neizostavno i Hajdukovom. Da se radilo o ozbiljnoj organizaciji govore u dva kemijska zahoda.

Poznati duh jerkovačkoga zajedništva pokazao se ne samo brojnošću domaćih i njihovih gostiju, nego i time da se zapravo radi o susjedskoj fešti u kojoj je svaka obitelj na sebe preuzela dio poslova. Ispečene su bezbrojne sačure, kuhao se gulaš i jetrica na kiselo, gledalo se da nikome ništa ne nedostaje. Zamijetili smo još nešto što nas je oduševilo – nevjerojatno je koliko je djece svih uzrasta trčkaralo ledinom, uživajući u tom šušuru.

Prigodnu molitvu pred blagovanje izmolio je župni vikar Župe sv. Nikole biskupa don Miroslav Rubić te je svoje župljane pozvao da se u isto tako veliku broju pojave na nedjeljnoj misi, a za štimung su bili zaduženi Branko Medak i grupa Vertigo.

Vijest uz opširniju foto-galeriju donosi metkovic.hr.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari