Ostanimo u kontaktu

KUD METKOVIĆ

Tradicijska kultura neretvanskog kraja i Susret lijeričara i zdravičara

Objavljeno prije

kud-metkovic

Seminar: ‘Tradicijska kultura naselja donje Neretve’

Kud Metković poziva voditelje i članove KUD-ova u neretvanskoj dolini da dođu na seminar Tradicijska kultura naselja donje Neretve koji će se 19. i 20. studenoga (utorak i srijeda) u vremenu od 19 do 22 sata održati u Gradskom kulturnom središtu Metković. Voditelj i predavač na seminaru bit će prof. Vidoslav Bagur.

Zadatak Seminara je edukacija polaznika – voditelja folklornih skupina i članova, a sve u cilju što boljeg njegovanja i očuvanja tradicijske kulture neretvanskog kraja. Seminar nadopunjuje teoretska znanja o povijesnom kretanju pojedinih plesova, te njihovom značenju u Europi i kod nas, a u praktičnom dijelu polaznici s predavačima imaju priliku i sami plesno proći različite etape tog puta.

Kontakt: 091/685-3370 – Zdravko Obradović

 

14. Susret lijeričara i zdravičara Dubrovačko-neretvanske županije

lijericaPod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, a u organizaciji Zajednice udruga u kulturi DNŽ  organizira se 14. Susret lijeričara i zdravičara Dubrovačko-neretvanske županije koji će se održati 22. studenoga 2013. (petak) s početkom u 18,00 sati, u Domu kulture u Pridvorju .

Okupit će se pojedinci koji su do danas sačuvali običaje držanja zdravica u raznim prigodama, kao i pojedinci koji uspješno sviraju na tradicijskom glazbalu Dubrovačko-neretvanske županije – lijerici.

Cilj ove tradicionalne manifestacije je sačuvati i prenijeti na nove naraštaje dio običaja žitelja ove Dubrovačko-neretvanske županije.

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije