KUD METKOVIĆ

Tradicijska kultura neretvanskog kraja i Susret lijeričara i zdravičara

Zadatak Seminara je edukacija polaznika – voditelja folklornih skupina i članova, u cilju očuvanja tradicijske kulture neretvanskog kraja.

Objavljeno 18. studenoga 2013. u kategorijama: Kultura, Metković, News.

kud-metkovic

Seminar: ‘Tradicijska kultura naselja donje Neretve’

Kud Metković poziva voditelje i članove KUD-ova u neretvanskoj dolini da dođu na seminar Tradicijska kultura naselja donje Neretve koji će se 19. i 20. studenoga (utorak i srijeda) u vremenu od 19 do 22 sata održati u Gradskom kulturnom središtu Metković. Voditelj i predavač na seminaru bit će prof. Vidoslav Bagur.

Zadatak Seminara je edukacija polaznika – voditelja folklornih skupina i članova, a sve u cilju što boljeg njegovanja i očuvanja tradicijske kulture neretvanskog kraja. Seminar nadopunjuje teoretska znanja o povijesnom kretanju pojedinih plesova, te njihovom značenju u Europi i kod nas, a u praktičnom dijelu polaznici s predavačima imaju priliku i sami plesno proći različite etape tog puta.

Kontakt: 091/685-3370 – Zdravko Obradović

 

14. Susret lijeričara i zdravičara Dubrovačko-neretvanske županije

lijericaPod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, a u organizaciji Zajednice udruga u kulturi DNŽ  organizira se 14. Susret lijeričara i zdravičara Dubrovačko-neretvanske županije koji će se održati 22. studenoga 2013. (petak) s početkom u 18,00 sati, u Domu kulture u Pridvorju .

Okupit će se pojedinci koji su do danas sačuvali običaje držanja zdravica u raznim prigodama, kao i pojedinci koji uspješno sviraju na tradicijskom glazbalu Dubrovačko-neretvanske županije – lijerici.

Cilj ove tradicionalne manifestacije je sačuvati i prenijeti na nove naraštaje dio običaja žitelja ove Dubrovačko-neretvanske županije.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari