GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Tomislav Perko se po drugi put predstavio Metkovskoj publici

Objavljeno 10. ožujka 2017. u kategorijama: Foto Galerija, Metković, News.

Tomislav Perko - Gradska knjižnica Metković

Galerija

Zagrebački putopisac i avanturist Tomislav Perko, sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković održao putopisno predavanje 7 godina na cesti i predstavio svoju novu knjigu 1000 dana ljeta.

Perko je okupljenima objasnio kako je sve počelo kada je napustio posao brokera i krenuo na put autostopom do Bugarske, a nakon toga dalje po Europi. Ljubav i strast prema putovanjima, upoznavanju novih kultura i različitih ljudi dalje ga je motiviralo na obilazak gradova u kojima gotovo i nema turista. Kad je shvatio da putovati i nije tako komplicirano, te da svijet nije toliko strašan kako nam se prezentira u javnosti, krenuo je na udaljenije destinacije kao što su Australija i Novi Zeland. Perko je istaknuo da su putovanja najbolji način edukacije i da je život puno više od onoga što učimo u školi.

Dok prva knjiga 1000 dana proljeća govori o transformaciji od brokera do stopera, druga se nadovezuje pričom o putu oko svijeta. Pored teškoća na putovanjima kao što su spavanje na cesti, stopiranja, bolesti i samoće Perko je izdvojio sam početak kao najteži trenutak kad se kreće na put u nepoznato i to predstavlja najveći izazov.

– Treba imati vjeru da će sve na kraju biti u redu, da samo treba krenuti i vjerovati u sebe. Nije bitna sama destinacija, već sve ono što se događa uz put – rekao je Perko.

Piše: M. Pehar/Metkovic.hr

Komentari