Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

ČISTOĆA METKOVIĆ

Tomislav Jakić reagirao na natpise o odlagalištu otpada na Dubravici

Objavljeno prije

tomislav-jakic

Poštovani, Prema Zakonu o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13 ), u skladu sa čl. 40.- 42. i čl. 56-58, u otvorenom roku, koristimo pravo na ispravak objavljene informacije u tekstu naslova: Odlagalište otpada na Dubravici – 2013. godine i danas, koji je objavljen na Vašim Internet stranicama http://metkovic-news.com/politika/odlagaliste-otpada-na-dubravici-2013-godine-i-danas/, te prenesen putem Facebook profila,  23.03.2017.,prenesenog kao priopćenje gosp. Stipe Gabrića Jambe, HSS.

U navedenom tekstu iznijeti su  netočni, nepotpuni i zbunjujući navodi koji društvu Čistoći Metković d.o.o., a u odnosu na koje, u interesu objave istine i točnog informiranja javnosti, molim objavu ispravka netočnih, nepotpunih, zbunjujućih informacija, kao i odgovora na objavljene informacije, sukladno člancima 40.-42. i čl. 56.-58. Zakona o medijima, sve na internetskom portalu http://metkovic-news.com te na Vašim Facebook profilima najkasnije sljedećeg dana po primitku ovog zahtjeva, na istom/istovrijednom mjestu, na isti/istovrijedan način (na isti način na koji objavljujete ostale tekstove, uz povezivanje linkom osporenog teksta na ovaj ispravak), u neizmijenjenom sadržaju (cjelokupni zahtjev bez izmjena i komentara), sve temeljem niže navedenih objašnjenja.

U početnom dijelu teksta gosp. Gabrića objavljuju se slike odlagališta Dubravica te se referira kako iste predstavljaju izgled odlagališta iz 2013. godine, odnosno razdoblje do kada je bio gradonačelnik.

Kako je svima onima koji su imalo upoznati sa razvojem situacije oko odlagališta Dubravica od 2009. do danas poznato, stanje se od 2013. godine nije drastično promijenilo.

Slike koje su postavljene datiraju iz 2009. godine kada je sanacija i napravljena, a što se vidi i po par detalja:

– na ulaznom platou nema press kontejnera za papir koji se tu nalazi od 2011. godine od kada sežu prvi pokušaji prikupljanja kartona i papira

– vide se uredno položenih 5 kontejnera od 7 m3 koji su trebali služiti kao osnova za reciklažno dvorište, ali su ubrzo raspoređeni po gradu za skupljanje komunalnog otpada

– živica i zelenilo oko ulaznog kontejnera nije vidljiva  itd….

Na jednoj od slika se isto tako vidi potpuno nova kazeta nakon sanacije odlagališta, bez kubika odloženog otpada, a u opisu isto tako stoji da je iz 2013.godine.

Pokušaj stvaranja percepcije nebrige i nerada na odlagalištu, u odnosu na neka ranija vremena, posebno na način da se za slike iz 2009. godine kaže da su iz 2013. godine je prilično smiješan. Govoriti neistinu podrazumijeva percepciju činjenica kao istinitih, te prijenos takve percepcije o nečemu dalje, iako isto nije istinito. Prenositi lažne informacije, što je ovdje slučaj, je puno veći problem, pogotovo kad se zna što je istina.

Slike platičnih vrećica oko odlagališta nisu sporne, te se sa takvim i sličnim problemima borimo iz dana u dan na najbolji mogući način, koristeći ljudske potencijale koje imamo. Kese se čiste svakih mjesec do dva dana, ali na nestanak istih iz okruženja odlagališta ne možemo utjecati. Druga strana priče je tko je i zašto prije 15 godina odlučio postaviti odlagalište otpada na ovoj lokaciji, na oko svima i na ruži vjetrova.

Isto tako na jednoj od slika je vidljiva veća hrpa granja i glomaznog otpada. Za razliku od ranijih načina rješavanja tog problema, kada bi se sve to odlagalo na prostoru Vrbovaca,radeći nova divlja odlagališta, mi se trudimo takav materijal samljeti sa drobilicom za drveni materijal, te isti koristiti za prekrivku odlagališta.

Nadalje se u tekstu spominje kapacitet odlagališta te se postavlja pitanje da li nas očekuje sudbina Makarske i Dubrovnika koji navodno voze otpad 700 km.

Iako smo ograničeni kapacitetima, svi procesi se još uvijek odvijaju bez većih problema,te naši sugrađani mogu biti mirni u vezi pitanja sudbine odlagališta otpada. Kako se i dalje planira izraditi županijski regionalni centar za gospodarenje otpadom, o realizaciji tog projekta ovisiti će i budućnost odlagališta Dubravica.

Na kraju teksta gosp. Gabrić objavljuje slike adventskih kučica koje smo skladištili na ulaznom platou, preko puta crkvice sv. Ante.

Iste su tamo postavljene kako bi bile na sigurnom i pod nadzorom naših djelatnika, Dovoljno su udaljene od samog prostora gdje se odvijaju bilo kakvi procesi vezani za otpad, te sa istim nisu u nikakvom kontaktu. Naravno da bi bilo bolje skladištiti ih u zatvorenom prostoru, ali kako sa istim ne raspolažemo, a po preporuci proizvođača, uskladištili smo ih ovdje, na platou koji je bliži crkvici Sv Ante nego samom odlagalištu.

Od vas očekujem objavu i ispravak informacija, što je u skladu sa Zakonom, kako bi imao satisfakciju prezentiranja objektivne i potpune istine široj javnosti.

Sa poštovanjem,

Direktor
Tomislav Jakić dipl.iur.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije