Ostanimo u kontaktu

GKS METKOVIĆ

Tomica Kristić održao putopisno predavanje ‘Autostopom po svijetu’

Objavljeno prije

Katkada moraš izaći iz svoje ‘sigurne luke’ kako bi više naučio cijeniti i voljeti mjesto u kojem živiš te svoju kulturnu baštinu”, kazao je putopisac Tomica Kristić.

U organizaciji Gradske knjižnice Metković u GKS-u Metković u srijedu je putopisno predavanje ‘Autostopom po svijetu’ održao svjetski putnik, putopisac i avanturist Tomica Kristić.

Kristić je metkovskoj publici ispričao dio svojega putovanja u Novi Zeland, na koje je krenuo prije pet godina s budžetom od 1500 eura. Tijekom putovanja, autostopom je prešao 40 tisuća kilometara te upoznao različite ljude i kulture, a na Novi Zeland stigao je poslije tri godine i devet mjeseci. Ukupno je prošao kroz tri kontinenta i 25 država te doživio različite uspone i padove.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Svoje doživljaje odlučio je opisati u tri knjige ‘Putovanje u Međuzemlje’, a u Metkoviću je večeras podijelio iskustva prvih petnaest mjeseci tijekom kojih je, između ostaloga, pješačio po prostranstvima Himalaje, upoznao Iran, živio s budističkim monasima u Indiji, volontirao u domu za nezbrinutu djecu, spavao po policijskim postajama diljem Azije te radio kao statist u Bollywoodu. Prvih 15 mjeseci putovanja završio je u Vijetnamu s njegovom današnjom suprugom Lucy koja je kulturu te zemlje večeras, također, predstavila publici.

CENTAR ZA KARIJERE MLADIH

Savjetnica župana Žaklina Marević na otvorenju EXPO smotre visokoobrazovnih institucija

Objavljeno prije

Savjetnica župana Žaklina Marević nazočila je u ponedjeljak u Dubrovniku EXPO smotri visokoobrazovnih institucija u sklopu koje će srednjoškolci iz Dubrovačko- neretvanske županije kao i njihovi vršnjaci iz Splitsko – dalmatinske županije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine dobiti priliku upoznati se s brojnim visokoobrazovnim institucijama, tvrtkama i drugim sudionicima, a sve kako bi se što bolje pripremili za tržište rada.

Savjetnica Marević ovom je prilikom istaknula kako je raduje što su, uz dubrovačke, na događaj stigli i učenici iz drugih županija, ali i zemalja.

”Ova suradnja znači puno svima nama, posebno mladima za razvijanje što bolje i kvalitetnije budućnosti”, napomenula je ona.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Više od 1500 maturanata kroz dva dana imat će priliku upoznati se s programima Visokog učilišta Algebra, RIT Croatia, Zagrebačke škole ekonomije i managementa, Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku, University Collegea Aspira, Sveučilišta VERN’, Hrvatskog katoličkog sveučilište, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno – matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagreb, Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Učilišta Profokus.

Srednjoškolcima će se u formi izlagača i panelista predstaviti i Predstavništvo Europske komisije u RH, a naglasak će staviti na Konferenciju o budućnosti Europe i programe za mlade.

Smotra se održava u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije