Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ NAGRADIO MATURANTE KONCERTOM

Točno u podne u Sportskoj ulici počinje maturantska plesna quadrilla i koncert TBF-a

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Grad Metković kao pokrovitelj i Plesna škola Calypso kao programski voditelj i organizator sudjeluju u međunarodnom plesnom projektu „MATURANTSKA PARADA 2019. – QUADRILLA DANCE PARADE 2019.“

U srijedu 22. svibnja točno u podne posredstvom internet radio signala kojeg će izravno iz Ljubljane (SLO) prenositi Plesna škola URŠKA ulicama grada Metkovića zasvirat će poznata melodija Straussova  „Fledermauss – Quadrille“. Glazba će nas putem interneta povezati u najveći sinkronizirani ples na svijetu. Ovaj izniman događaj u kojem sudjeluje preko 700 mladih plesača iz Metkovića, Opuzena, Kule Norinske, Staševice, Vrgorca, Brela i Makarske u zajedništvu sa sedamdesetak europskih gradova iz sedam europskih država bit će prekrasna plesna razglednica našeg grada koju ćemo prezentirati svim lokalnim, regionalnim i nacionalnim tiskovnim medijima i  internet portalima.

Grupno plesanje četvorke za Guinnessa započelo je 2001. godine u Ljubljani (Slovenija), a idejni  začetnik projekta je gosp. Tomaž Ambrož i plesna škola Urška. Projekt se ubrzo proširio cijelom Slovenijom, a zatim i susjednim europskim gradovima tako da je u osamnaest dosadašnjih izdanja  ukupno sudjelovalo preko 500.000 plesača koji su plesali u preko 110 europskih gradova i oborili sedam Gunnessovih rekorda.

Grad Metković uz stručno vodstvo Plesne škole Calypso prvi je grad iz Hrvatske koji se priključio „MATURANTSKOJ PARADI“ sada već davne 2005. godine i od tada petnaest  godina neprekidno dijelom je velikog plesnog pokreta mladih koji završetak školske godine proslavljaju na jedinstven i originalan način u zajedništvu svojih vršnjaka širom Europe.

Grad Metković kao pokrovitelj u suradnji sa PŠ Calypso kao programskim voditeljem i organizatorom ovogodišnjeg izdanja „MATURANTSKE PARADE“  prigodno poklanja svim sudionicima te cijelome gradu koncert legendarnog splitskog hip hop benda TBF.

MATURANTSKA PARADA 2019. – QUADRILLA DANCE PARADE 2019.

GLAZBENO-SCENSKI SPEKTAKL

Ivan Vladimir pobjednik prvog izdanja Next festivala

Objavljeno prije

Večeras je u GKS-u održan glazbeno-scenski spektakl Next festival. Natjecanje je to mladih talentiranih pjevača, a na ovogodišnjem, prvom festivalu, među sedam natjecatelja pobjedu je odnio Ivan Vladimir.

Ostali natjecatelji po osvojenim bodovima su bili: Josipa Dropulić, Antea Jurković, Marta Sršen, Marija Previšić, Ana Medak i Aja Tagrid.

Donosimo galeriju, kao i videozapise pojedinih nastupa i proglašenja pobjednika.

Čestitamo pobjedniku i svim natjecateljima, a posebno organizatorima koji su omogućili da se jedan ovakav spektakl dogodi u Metkoviću.

IVAN VLADIMIR POBJEDNIK JE PRVOG NEXT FESTIVALA! Pogledajte video glasanja i proglašenja pobjednika!

Publiée par Metkovic NEWS sur Samedi 21 septembre 2019

NEXT festival – Ivan Vladimir – Pobjednik festivala!!!

Publiée par Metkovic NEWS sur Samedi 21 septembre 2019

NEXT festival – Ana Medak

Publiée par Metkovic NEWS sur Samedi 21 septembre 2019

NEXT festival – Josipa Dropulić

Publiée par Metkovic NEWS sur Samedi 21 septembre 2019

NEXT festival – Marta Sršen

Publiée par Metkovic NEWS sur Samedi 21 septembre 2019

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije