Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ NAGRADIO MATURANTE KONCERTOM

Točno u podne u Sportskoj ulici počinje maturantska plesna quadrilla i koncert TBF-a

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Grad Metković kao pokrovitelj i Plesna škola Calypso kao programski voditelj i organizator sudjeluju u međunarodnom plesnom projektu „MATURANTSKA PARADA 2019. – QUADRILLA DANCE PARADE 2019.“

U srijedu 22. svibnja točno u podne posredstvom internet radio signala kojeg će izravno iz Ljubljane (SLO) prenositi Plesna škola URŠKA ulicama grada Metkovića zasvirat će poznata melodija Straussova  „Fledermauss – Quadrille“. Glazba će nas putem interneta povezati u najveći sinkronizirani ples na svijetu. Ovaj izniman događaj u kojem sudjeluje preko 700 mladih plesača iz Metkovića, Opuzena, Kule Norinske, Staševice, Vrgorca, Brela i Makarske u zajedništvu sa sedamdesetak europskih gradova iz sedam europskih država bit će prekrasna plesna razglednica našeg grada koju ćemo prezentirati svim lokalnim, regionalnim i nacionalnim tiskovnim medijima i  internet portalima.

Grupno plesanje četvorke za Guinnessa započelo je 2001. godine u Ljubljani (Slovenija), a idejni  začetnik projekta je gosp. Tomaž Ambrož i plesna škola Urška. Projekt se ubrzo proširio cijelom Slovenijom, a zatim i susjednim europskim gradovima tako da je u osamnaest dosadašnjih izdanja  ukupno sudjelovalo preko 500.000 plesača koji su plesali u preko 110 europskih gradova i oborili sedam Gunnessovih rekorda.

Grad Metković uz stručno vodstvo Plesne škole Calypso prvi je grad iz Hrvatske koji se priključio „MATURANTSKOJ PARADI“ sada već davne 2005. godine i od tada petnaest  godina neprekidno dijelom je velikog plesnog pokreta mladih koji završetak školske godine proslavljaju na jedinstven i originalan način u zajedništvu svojih vršnjaka širom Europe.

Grad Metković kao pokrovitelj u suradnji sa PŠ Calypso kao programskim voditeljem i organizatorom ovogodišnjeg izdanja „MATURANTSKE PARADE“  prigodno poklanja svim sudionicima te cijelome gradu koncert legendarnog splitskog hip hop benda TBF.

MATURANTSKA PARADA 2019. – QUADRILLA DANCE PARADE 2019.

KAKO DO EU FONDOVA

Poziv poljoprivrednicima na tečajeve za osposobljavanje u poljoprivredi

Objavljeno prije

Sve više mjera koje se tiču EU fondova, a na koje se mogu javljati poljoprivredni proizvođači, zahtijeva određenu izobrazbu i usavršavanje u poljoprivredi. I zato se poljoprivrednike poziva, ako se žele javiti na jedan od natječaja, u narednim danima imaju prigodu izjasniti se iz kojeg područja poljoprivrede ih zanima edukacija i proći neku od edukacija iz povrćarstva, voćarstva, vinogradarstva, stočarstva, ili neku iz područja prerade poljoprivrednih proizvoda, a da ih sve to ne košta. Poziv prenosimo u cijelosti:

Poštovani poljoprivredni proizvođači,

U organizaciji Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, u okviru Mjere 1 “Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja”, Programa ruralnog razvoja, u planu je održati tečajeve za osposobljavanje u poljoprivredi. Tečajevi su ujedno i uvjet poljoprivrednicima za prijavu/realizaciju  kod mjera iz Programa ruralnog razvoja .

Kako bi se mogli javiti zainteresirani proizvođači povrća na trenutno objavljeni natječaj za tip operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – ulaganja u proizvodnju povrća u zaštićenom prostoru – plasteniku, trebaju imati završen tečaj iz povrćarstva. Radi toga, među prvima je u planu tečaj iz povrćarstva, a iza njega bi se organizirali tečajevi iz drugih područja poljoprivredne proizvodnje.

Stoga pozivamo zainteresirane poljoprivrednike da iskažu interes za pohađanje izobrazbe na e-mail zoran.kajic@mps.hr ili na mobitel 091/488-2786, slanjem poruke da bi htjeli pohađati tečaj, uz što treba navesti svoje ime i prezime, matični broj OPG-a u kojem su članovi, broj mobitela i za koji tečaj su zainteresirani.  Sa pojedinim tečajem krećemo kad se prijavi najmanje 5 polaznika.

Zainteresirani se također mogu javiti ostalim djelatnicima Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva (bivša Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba) u županiji. 

Da bi pohađala tečaj strukovnog osposobljavanja, zainteresirana osoba mora imati registrirano poljoprivredno gospodarstvo, odnosno biti član ili zaposlenik registriranog poljoprivrednog gospodarstva. Pojedini tečaj svaka zainteresirana osoba može pohađati samo jednom.

Sudionicima izobrazbe koji  završe program osposobljavanja izdaje se potvrda o završenom programu osposobljavanja, a pohađanje tečaja za polaznike je besplatno.

Planirani tečajevi:

Povrćarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo, prerada i dorada voća, seoski turizam, prerada ljekovitog i aromatičnog bilja, prerada mlijeka.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije