Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

UGOSTITELJI I DALJE ŽELE POTPORE

Tko će nakon otvaranja zatvorenih dijelova kafića imati pravo na covid-potpore?

Objavljeno prije

Malo toga je u ovim trenucima u kontekstu covid krize ostalo zatvoreno. Kome će država nastaviti davati potpore za radnike, a kome ne?

“Hrvatsko gospodarstvo, drugi, vjerujemo i treći kvartal, snažno grabi naprijed i u tom kontekstu vraćamo se u pretkrizno razdoblje, na neki način, a to pretpostavlja da oni kojima pomoć nije nužno potrebna na tu pomoć više neće računati”, kaže ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

Oni za koje država vjeruje da će im pomoć biti nužno potrebna ostaju u manjini. A toj skupini definitivno pripada event industrija. Pod upitnikom su i putničke agencije i prijevoznici, piše HRT.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ugostitelji i dalje žele potpore

“To jedino ima smisla sve dok eventi zapravo nisu dopušteni u full obujmu. Svejdoci smo i ovoga ljeta, mislili smo da će biti radno i di ćemo pokriti nastale gubitke, nažalost ponovo su mnogi festivali i eventi bili primorani otkazat zbog nejasnih mjera i različitih tumačenja”, tvrdi event manager Adnan Mehmedović.

Ugostitelji i dalje žele potpore za poslovanje. Doduše, da ih se otvorilo iznutra kad i restorane možda bi situacija bila drugačija.

“Trebate znati da je to rad po ograničenjima i ne možemo raditi u punom kapacitetu, stoga nam uopće nije jasno kako je pitanje ekonomskih mjera uopće dovedeno u pitanje. Iznijet ću podatak da je Grad Zagreb bilježi pad od 55 posto u poslovanju caffe barova”, kazala je Jelena Tabak iz Nacionalne udruge ugostitelja.

U međuvremenu rujan je započeo zbunjujuće. Brojevi zaraženih su sve veći, prošle godine u ovo vrijeme bili su dvostruko manji, a mjere sve slabije, prenosi Dalmacija danas.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

29 novih slučajeva zaraze koronavirusomm, dvije osobe iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o 13 osoba muškog spola i 16 ženskog: sedam iz Dubrovnika, pet iz Vele Luke i Župe dubrovačke, četiri iz Konavala, tri iz Blata, dvije iz Korčule i Lumbarde te jednoj iz Trpnja.

Izliječeno je 40 osoba: 22 iz Dubrovnika, četiri iz Blata i Stona, dvije iz Metkovića, Ploča i Župe dubrovačke te jedna iz Konavala, Lumbarde, Vele Luke i s Lastova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U posljednja 24 sata obrađena su 533 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 138 076 uzoraka.
U OB Dubrovnik hospitalizirano je 15 osoba pozitivnih na koronavirus. Dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.

U samoizolaciji je 907 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježen je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 948 slučajeva kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije