Ostanimo u kontaktu

MATICA HRVATSKA U METKOVIĆU

Tiskana monografija ‘O Metkoviću s ljubavlju’ dr.sc. Antuna Karamana

Objavljeno prije

Foto: metkovic.hr

Foto: metkovic.hr

U nakladi ogranka Matice hrvatske u Metkoviću upravo je tiskana monografija O Metkoviću s ljubavlju, kojoj je autor teksta povjesničar umjetnosti dr.sc. Antun Karaman.

Na 180 stranica autor se, sebi svojstvenim književnim stilom, promeće u vodiča našim gradom, koji Putnika (svoga suputnika) upoznaje s mnogim poznatim, ali i nekim čak Metkovcima nepoznatim, detaljima iz povijesti našega grada i okoline, njegove kulturne i tradicijske baštine, sporta, prirodnih znamenitosti, gastronomije i sl.

Uz obilje recentnih fotografija Ive Veraje te povijesnih fotografija/razglednica iz zbirke Ratka Krstičevića, Karaman u monografiju uvrštava metkovske pjesnike; Stojana Vučićevića, Ivana Slamniga, Vladimira Pavlovića, priča nam priče o nastanku obćinskoga perivoja, o staroj Vagi, o Plokati, o starome mostu, što mu ime dadoše prema nesretnoj Sisi – Elizabeti, austrijskoj carici i ugarsko-hrvatskoj kraljici, supruzi cara i kralja Franje Josipa I.

Knjiga je tiskana u nakladi od 500 primjeraka i može se po cijeni od 250 kuna nabaviti u prostorijama ogranka MH, drugi kat krila GKS-a, ulaz s Neretve.

preneseno s metkovic.hr

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije