Ostanimo u kontaktu

NAJBOLJI HRVATSKI NU JAZZ BAND

The Bonebomb izdao svoj drugi album naziva ‘We are Still Here’

Objavljeno prije

The Bonebomb

The Bonebomb čine glazbenici koji su svojim muziciranjem sudjelovali u stvaranju mnogih hrvatskih albuma, nastupajući ili snimajući za Prljavo kazalište, Meritas, Dina Dvornika, Ivana Kindl, Arsena Dedića, Josipu Lisac, Joseph Bowie Defunkt, The Bastardz, Soulfingerse, Lasse Lindgren, Christian McBride, Zdravka Čolića, Legen, Igora Geržinu, Bolesnu braću, Greenhouse blues band, Zabavni i Plesni orkestar RTV Zagreb…

Riječ je o iskusnim glazbenicima koji doprinijeli stvaranju urbanog zvuka domaće scene, a sad su se okupljeni u  band  The Bonebomb kojeg čine:

 • Nikola Jerković (bas gitara)
 • Ljubomir Kraljević (DJ, sampleri)
 • Jurica Leikauff (rhodes, klavir, hammond)
 • Ante Mažuran (električna gitara)
 • Ivica Premelč (sax)
 • Danijel Grakalić (gitara)
 • Zvonimir Bajević (truba)
 • Frano Putica (bubnjevi)
 • Minja Vujović (violina)

Zoran Stajčić, urednik portala Ravnododna, napisao je da nas The Bonebomb vodi na ugodno putovanje kroz ikonografiju i zvukove plesnog jazza, soula, funka, rhythm & bluesa i filmskog soundtracka iz najboljih vremena cool Hollywooda”.

Album We are Still Here banda The Bonebomb-a, objavila je nezavisna kuća Destinatio Tokyo iz Zagreba, sniman je u studiju The Bonebomb, dok su se produkcijom pozabavili Nikola Jerković, Ljubomir Kraljević i Jurica Leikauff. Svakako treba spomenuti da su uz devet stalnih članova grupe na snimanju albuma sudjelovali i Vanda Kos Jerković na perkusijama i Pavle Miljenović na gitari.

Nama posebno imponira što u bandu sviraju Neretvani, basist Nikola Jerković, koji je kao srednjoškolac svirao sa mnogim metkovskim rock grupama i Frano Putica iz Ploča, bivši član Kulturnog Jogurta.

Najbržima koji se jave dijelimo tri CD-a novog albuma The Bonebomb-a We Are Still Here. Jedino što vam je potrebno jest ispod ovog članka o The Bonebomb-u na stranici Metkovic NEWs-a napisati “ŽELIM ALBUM” i ako ste među prva tri, album je vaš. Možete ga doći preuzeti od 9 do 16 sati u redakciju Metkovic NEWs, koja se nalazi na adresi Oca Ante Gabrića 4, pored Glazbenog doma u Metkoviću.

Nastavi čitati

HRVATSKA GLAZBENA MLADEŽ

Među Zagrebačkim mladim filharmoničarima – ponajboljim mladim hrvatskim glazbenicima i naša Suzana Komazin

Hrvatska glazbena mladež od svog osnutka, 1954. godine, osnivala je i promovirala različite ansamble i orkestre mladih

Objavljeno prije

Upravo nastupom 2. listopada 2020. u Hrvatskom glazbenom zavodu (HGZ) predstavit će se Zagrebački mladi filharmoničari – ZMF 2020. HGZ je uključen u ovaj hvalevrijedni projekt kao suorganizator koncerta te slijedeći svoju, gotovo dva stoljeća staru misiju širenja glazbene kulture, nastavlja davati podršku mladim umjetnicima, – piše Večernji List.

ZMF 2020 je nova platforma za ponajbolje mlade hrvatske glazbenike. Ovaj je projekt osmišljen kao edukacija i mjesto radosti muziciranja, s ciljem da postane temelj za budući nacionalni orkestar mladih.

– U suradnji s našim istaknutim umjetnicima, profesorima-mentorima (Tonči Bilić, Anđelko Krpan, Milan Čunko, Branimir Pustički, Ilin Dime Dimovski, Dani Bošnjak, Dario Golčić, Marko Zavišić, Žarko Perišić, Hrvoje Pintarić, Dario Teskera, Ivana Bilić, Dijana Grubišić Ćiković, Filip Fak) želimo našim mladim glazbenicima na najbolji mogući način otkriti svu ljepotu i radost zajedničkog muziciranja, a svima nama i publici prenijeti entuzijazam i optimizam tako potreban u ovim izazovnim vremenima, – poručila je Dubravka Dujmović Kušan, tajnica Hrvatske glazbene mladeži.

Orkestar će se predstaviti i u svom užem sastavu kao Komorni gudački orkestar HGM sa programom Odjeci Grožnjana, 8. listopada 2020. u Maloj dvorani KD V. Lisinskog u okviru ciklusa Mladi za mlade, a posljednje ovogodišnje predstavljanje mladih laureata održati će se 12. listopada ove godine, također, u Maloj dvorani KDVL koncertom izuzetnog mladog pijanista Arsena Dalibaltayana. Projekt financijski podržava Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, a sponzorski Hrvatska elektroprivreda.

Podsjećamo kako je Hrvatska glazbena mladež uz sada novoosnovanim ZMF 2020, osnivala i promovirala Komorni ansambl MO Gaudeamus, Gudački kvartet Sebastian, Zbor Hrvatske glazbene mladeži, Bing Bang udaraljkaški ansambl, HGM jazz orkestar te Komorni gudački orkestar HGM-a. Mnogi od tada mladih glazbenika danas nastupaju kao solisti i kao članovi profesionalnih orkestara. Sve informacije o programima HGM-a možete pronaći na Facebook stranicama Hrvatske glazbene mladeži @jmcroatia te hgm.hr mrežnim stranicama.

ZAGREBAČKI MLADI FILHARMONIČARI – program

Tonči Bilić, dirigent
Martin Krpan, violina

02.10.2020.  HGZ  20:00 sati

Program:

1. Ottorino Respighi: Ptice, svita za mali orkestar

 • I   Preludio/Preludij
 • II  La Colomba/Golubica
 • III La Gallina/Kokoš
 • IV L’usignuolo/Slavuj
 • V  Il cuccu/Kukavica

2. Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert Br. 5 za violinu i orkestar u A-duru, KV 219

 • I Allegro aperto
 • II Adagio
 • III Tempo di Menuetto

Solist: Martin Krpan, violina

3. Boris Papandopulo: Hommage a Sorkočević

 • I   Festivo
 • II  Adagio
 • III Presto

Članovi orkestra:

1. violine:
1. Anđelko Krpan, koncert majstor 2. Martin Krpan 3. Jakov Šredl 4. Edita Kolovrat 5. Joško Stojanov

2.violine:
1. Luka Kojondžić, vođa dionice 2. Matej Žerovnik 3. Ema Perić 4. Tanja Felja

Viole:
1. Milan Čunko, vođa dionice 2. Sara Paradžiković 3. Marta Balenović 4. Filip Kujundžić

Violončela:
1. Iva Ilakovac, vođa dionice 2. Josip Boštjančić 3. Tonko Marković

Kontrabas:
Ilin Dime Dimovski, vođa dionice Mihael Ros

Flauta, pikolo
1. Artur Ivelja 2. Dani Bošnjak

Oboa:
1. Klara Beck 2. Ivan Vlainić

Klarinet:
1. Kristina Marija Vukoja 2. Marko Zavišić

Fagot:
1. Eva Fritz 2. Matko Smolčić

Horna:
1. Hrvoje Grah 2. Hrvoje Pintarić

Truba:
1. Lovro Ticl 2. Filip Pavlić

Timpani:
Suzana Komazin

Harfa:
Veronika Ćiković

Čelesta:
Božidar Vlašić

Piše: Večernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije