Ostanimo u kontaktu

MUP PRIMA 600 POLICAJKI I POLICAJACA

Od prijavljenih 88 testiranje u Metkoviću prošlo oko 60 kandidata, slijedi još jedan natječaj u srpnju

Objavljeno prije

_DSC4001

Djelatnici Ministarstva unutrašnjih poslova danas su u Metkoviću održali testiranje za oko 90 kandidata s ovog područja prijavljenih na natječaj za primanje u Policijsku akademiju.

Ove godine MUP prima 600 novih policajaca i policajki, a načelnik Policijske akademije i predsjednik Povjerenstva za prijem Dubravko Novak rekao je da se testiranje u Metkoviu provodi zbog velikog broja prijavljenih s ovog područja te kako bi  se smanjili troškovi i stres kandidata koji bi u suprotnom putovali u Zagreb.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Mislim da je ovo dobar način, doći u područje s kojeg želimo što veći broj policajaca, tu obaviti sva testiranja i isto tako napraviti jedan dan otvorenih vrata, pokazati što je to što policija radi, što se testira, tako da svi ti mladi ljudi vide da to nije nešto nepremostivo i teško – rekao je Novak.

Kazao je i da će svi kandidati s ovog područja koji prođu obuku raditi na području svoje policijske uprave te da je cilj da policajci s drugih područja Hrvatske ne moraju živjeti odvojeno od svojih obitelji.

Testiranje fizičkih sposobnosti u Metkoviću je danas prošlo 60 kandidata, a, kako bi bili primljeni na Policijsku akademiju, trebaju još proći sigurnosnu provjeru i obaviti lječnički pregled.

Broj kandidata koji se primaju povećan je u odnosu na prošle godine zbog skorog uspostavljanja schengenske granice i zbog prirodnog odjela starijih kolega, a budući da natječaj traje od 1. ožujka do 6. srpnja, ovo će biti prva godina kad se na natječaj mogu prijaviti i maturanti koji su upravo završili srednju školu.

Zbog velikog broja osoba koji su iskazali interes za posao policajca, u Metkoviću će se vjerojatno održati još jedno testiranje po završetku natječaja.

 

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije