Ostanimo u kontaktu

MUP PRIMA 600 POLICAJKI I POLICAJACA

Od prijavljenih 88 testiranje u Metkoviću prošlo oko 60 kandidata, slijedi još jedan natječaj u srpnju

Objavljeno prije

_DSC4001

Djelatnici Ministarstva unutrašnjih poslova danas su u Metkoviću održali testiranje za oko 90 kandidata s ovog područja prijavljenih na natječaj za primanje u Policijsku akademiju.

Ove godine MUP prima 600 novih policajaca i policajki, a načelnik Policijske akademije i predsjednik Povjerenstva za prijem Dubravko Novak rekao je da se testiranje u Metkoviu provodi zbog velikog broja prijavljenih s ovog područja te kako bi  se smanjili troškovi i stres kandidata koji bi u suprotnom putovali u Zagreb.

– Mislim da je ovo dobar način, doći u područje s kojeg želimo što veći broj policajaca, tu obaviti sva testiranja i isto tako napraviti jedan dan otvorenih vrata, pokazati što je to što policija radi, što se testira, tako da svi ti mladi ljudi vide da to nije nešto nepremostivo i teško – rekao je Novak.

Kazao je i da će svi kandidati s ovog područja koji prođu obuku raditi na području svoje policijske uprave te da je cilj da policajci s drugih područja Hrvatske ne moraju živjeti odvojeno od svojih obitelji.

Testiranje fizičkih sposobnosti u Metkoviću je danas prošlo 60 kandidata, a, kako bi bili primljeni na Policijsku akademiju, trebaju još proći sigurnosnu provjeru i obaviti lječnički pregled.

Broj kandidata koji se primaju povećan je u odnosu na prošle godine zbog skorog uspostavljanja schengenske granice i zbog prirodnog odjela starijih kolega, a budući da natječaj traje od 1. ožujka do 6. srpnja, ovo će biti prva godina kad se na natječaj mogu prijaviti i maturanti koji su upravo završili srednju školu.

Zbog velikog broja osoba koji su iskazali interes za posao policajca, u Metkoviću će se vjerojatno održati još jedno testiranje po završetku natječaja.

 

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije