Ostanimo u kontaktu

KADA STE POSLJEDNJI PUT MJERILI ŠEĆER I KRVNI TLAK

Svjetski dan zdravlja u Metkoviću obilježen akcijama mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka

Objavljeno prije

Svjetski dan zdravlja, mjerenja ispred Ljekarni Draženović

Povodom Svjetskog dana zdravlja koji je ove godine posvećen jednoj od najraširenijih bolesti današnjice – dijabetesu, održane su zdravstvene akcije diljem zemlje. Tako su i u našem gradu tokom jutra zainteresirani građani mogli izmjeriti razinu šećera u krvi i krvni tlak.

Akcije mjerenja u Metkoviću su provođene u organizaciji Službe za patronažu Doma zdravlja Metković i DZ Metković u suradnji s Ljekarnama Draženović, a održane su od 9 – 11 sati ispred Ljekarni Draženović u ulicama Ante Starčevića i Put Narone.

Osim mjerenja šećera i krvnog tlaka zainteresirani građani su mogli poslušati zdravstvene savjete o pitanjima koja ih muče ili zanimaju te uzeti promotivno – edukativne materijale.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije