Ostanimo u kontaktu

SUFINANCIRANJE ŠKOLSKIH UDŽBENIKA

Korisnici minimalne naknade dužni su dostaviti školske potvrde za 2020./2021. godinu

Objavljeno prije

Centar za socijalnu skrb Metković obavještava sve korisnike zajamčene minimalne naknade koji imaju pravo na sufinanciranje školskih udžbenika da su dužni dostaviti školske potvrde za šk. god. 2020./2021.

Iz Centra napominju da su škole dužne nabaviti udžbenike i druge obrazovne materijale (što financiraju država i lokalna samouprava!). Stoga se ovo sufinanciranje odnosi na ono što neće biti finacirano od strane države, županije ili grada.

Krajnji rok za evidenciju prava na naknadu je 30. rujna 2020.

Centar za socijalnu skrb Metković

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Potvrđena prisutnost britanskog soja virusa u DNŽ

Objavljeno prije

U Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije stigli su rezultati za dio uzoraka testova na COVID-19, koji su poslani na sekvencioniranje kako bi se utvrdila eventualna prisutnost novih sojeva virusa.

Od pristiglih 14 uzoraka, za njih tri je utvrđeno da su britanski soj, a radi se o uzorcima dvije osobe s područja Konavala i jedne osobe iz Dubrovnika.

Budući da se britanski soj i do 50 posto brže širi od originalnog koronavirusa, to je vjerojatno ubrzalo širenje virusa na širem dubrovačkom području.

Pozivamo još jednom sve sugrađane na striktno pridržavanje epidemioloških mjera. Pridržavanje istih najbolja su zaštita od brzog širenja virusa, posebice kada govorimo o novom, britanskom soju.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije