Ostanimo u kontaktu

SVI ČEKAJU ODLUKU

Zatvaraju se kladionice i svi kafići, zabranjuju se svadbe, a škole ostaju raditi?

Objavljeno prije

Vlada u 12 ima sjednicu na kojoj će objaviti dosad najstroži paket mjera. Ipak se ide u zatvaranje svih kafića i kladionica, teretane ostaju raditi uz pooštrena epidemiološka pravila. Nema svadbi i sajmova…

Vlada bi danas na sjednici u podne trebala objaviti nove mjere u borbi protiv pandemije koje će vrijediti do Božića.

Radi se o najstrožem paketu mjera dosad.

Kako prenose 24sata.hr, ipak se ide u zabranu rada svih kafića, osim onih u hotelima i kampovima.

Zatvaraju se kladionice, a zabranjuju se i svadbe. Teretane i fitnes centri će ostati otvoreni uz pooštrena pravila.

Nema sajmova i priredbi. Škole, kina i kazališta ostaju otvoreni.

To je, kako piše Jutarnji list, zadnji nacrt mjera koje su usuglasili jučer na užem kabinetu Vlade, a danas ga mora potvrditi Andrej Plenković. Mjere bi trebale stupiti na snagu u petak u ponoć.

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Policija se oglasila zbog prevelikog upita građana o 12-satnom prelasku granice

Objavljeno prije

Zbog povećanog broja upita građana oko uvjeta prelaska državne granice zbog kojih hrvatski državljani mogu putovati u treće zemlje (BiH, Srbija, Crna Gora) i tamo boraviti najduže 12 sati, te se vratiti u RH bez obveze negativnog PCR testa i propisane samoizolacije dostavljamo dodatno pojašnjenje:

Iznimka koja je predviđena Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske koja je na snazi od 14. siječnja ove godine odnosi se na  osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili imaju neki drugi gospodarski interes u Republici Hrvatskoj ili iz istih razloga putuju u treće zemlje gdje se neće zadržavati duže od 12 sati.

Nemoguće je predvidjeti sve nužne osobne ili poslovne razloge i taksativno ih navesti,  ali nužnost kao iznimka podrazumijeva isključivo nepredviđeni,  neplanirani, neočekivani ili neodgodivi događaj (primjerice smrt člana obitelji, dolazak radi uzdržavanja člana obitelji za što je potrebno posjedovati dokument nadležnog tijela o uzdržavanju i sl.), ili višu silu na koju se nije moglo utjecati (npr. elementarna nepogoda, nastanak štete na imovini i sl.) i koji svakako zahtijevaju fizičku nazočnost osobe.

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije