Ostanimo u kontaktu

FOTO-REPORTAŽA

Sveti Nikola i bajkeri posjetili Dom za starije i nemoćne osobe u Metkoviću

Objavljeno prije

Sv. Nikola u Domu za starije i nemoćne osobe u Metkoviću

Sveti Nikola je posjetio korisnike Doma za smještaj i rehabilitaciju Metković, koji skrbi za starije i nemoćne osobe te osobe sa intelektualnim poteškoćama iz čitave Dalmacije. Svi su dobili darove, koje su za ovu prigodu osigurali sponzori, kojima djelatnici i štićenici Doma zahvaljuju. Posebna atrakcija bila je posjeta bikera, članova moto kluba Neretvanski gusari, koji su unatoč lošem vremenu uspjeli provozati korisnike oko zgrade Doma. To je bio nezaboravan doživljaj za sve njih. Korisnici Doma na svoj način, pjesmom i širokim osmijehom zahvalili su svima koji su im uljepšali ovogodišnjeg Svetog Nikolu. A u Domu je bilo živo od ranih jutarnjih sati. Izmjenjivali su se volonteri, posebno dragi gosti iz tvrtke DM, koji su za svoju nesebičnu pomoć radu ustanove dobili i potvrdnice, budući se 5. prosinac obilježava i kao Međunarodni dan volontera, pojasnila je ravnateljica Doma Vjekoslava Soldo.

– Želim zahvaliti svima koji su našim korisnicima uljepšali blagdan Svetog Nikole. Sponzorima, volonterima, bikerima te kazalištu lutaka iz Mostara, koje nam je darovalo predstavu Zmaj i princeza kazala je ravnateljica  Soldo, najavivši da će tijekom prosinca biti čitav niz prigodnih događanja u ustanovi, kako bi se što veselije dočekali Božić i Nova godina.

Obilježavanje Svetog Nikole u Domu za smještaj i rehabilitaciju završeno je lutkarskom predstavom, kojom je Kazalište lutaka iz Mostara korisnicima Doma, starijim i nemoćnima te osobama sa intelektualnim poteškoćama čestitalo nadolazeće blagdane.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije