Ostanimo u kontaktu

OŠ STJEPANA RADIĆA

Svečanom priredbom, izložbom i dodjelom priznanja najuspješnijim učenicima i mentorima proslavljen Dan škole

Objavljeno prije

U utorak, 11. lipnja Osnovna škola Stjepana Radića proslavila je svoj dan. Program je počeo u galeriji Gradskog kulturnog središta gdje je postavljena izložba fotografija Istra – ambijent, kulturna baština polaznika ljetne škole u organizaciji Hrvatskog fotosaveza. Među ostalim fotografijama, izložene su i one našega Luke Popovića koji je osvojio prvo mjesto na Državnom natjecanju iz tehničke kulture u kategoriji fotografija.

Nakon otvorenja izložbe proslava Dana škola nastavljena je u GKS-u pozdravom i uvodnim govorom ravnateljice škole Božene Nikoletić. Uslijedile su zapažene izvedbe učenika škole, a prisutni su mogli uživati u dramskim, literarnim, recitatorskim i glazbenim točkama.

U završnom dijelu programa ravnateljica je dodijelila nagrade i priznanja najuspješnijim učenicima i mentorima koji su školu i ove godine tako dobro predstavljali na županijskim i državnim natjecanjima u znanju i sportu. Kako je proslava ovoga velikog dana Osnovne škole Stjepana Radića izgledala, pogledajte u galeriji koju smo vam pripremili:

VISIBABA KRALJICE OLGE

Zanimljivo poslijepodne u prirodi članova Ornitološkog društva Brkata sjenica

Objavljeno prije

Foto: B.I./fb Brkata sjenica

Još jedno poslijepodne u prirodi članova Ornitološkog društva Brkata sjenica rezultiralo je zanimljivim nalazima i fotografijama. Prenosimo osvrt.

– Dan ne baš lijep, oblačno nije da mi se stoji doma korona nemaš di pa se odluka nameće sama po sebi odlazimo u prirodu vidjeti ima li šta u ptičjem svijetu nova na lokaciji gdje nismo duže vrijeme bili. Lokaciju za sada ne bi otkrivali zbog zanimljivosti koja slijedi. Šta se ptica tiče kao i obično škanjci, kobci i vjetruše od grabljivica i solidan broj pjevica uz jedno gnijezdo brgljeza kamenjara koje će biti u galeriji fotografija. Zanimljivost koju smo spomenuli odnosi se na Visibabu kraljice OlgeGalanthus reginae-Olgae koja po dosadašnjim saznanjima ima stanište od Grčke, Sicilije do juga Hrvatske, Snježnice u Konavlima i Kuparima kod Dubrovnika. Ako se pokaže točnim na što upućuje izgled, vrijeme cvatnje i siva pruga sredinom lista što je razlikuje od druge vrste u Hrvatskoj Galanthus nivalis biti će to vrijedan nalaz za dolinu Neretve i Hrvatsku. Podaci i slike idu u stručne službe ministarstva koje će mislim potvrditi da se radi o visibabi kraljice Olge. Poslijepodne koje nije baš obećavalo ipak se pretvorilo u nešto vrlo lijepo.

Opis Visibaba kraljice Olge – Preneseno sa Wiktipedije

Visibaba kraljice Olge, jedna od dviju vrsta visibaba koje rastu u Hrvatskoj. Ova vrsta raste tek u Grčkoj, otoku Siciliji, i na jugu Hrvatske, na obroncima Snježnice u Konavlima i u Kuparima kod Dubrovnika. Ime je dobila u čast grčke kraljice Olge, bake britanskog princa Filipa. (Wikipedia)
Red: Šparogolike. Viša klasifikacija: Visibaba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije