Ostanimo u kontaktu

SVETI NIKOLA

Svečano proslavljen Dan župe sv. Nikole biskupa u Metkoviću

Objavljeno prije

Župa sv. Nikole Biskupa Metković

Brojnim sadržajima obilježen je Dan župe sv. Nikole biskupa i blagdan sv. Nikole na desnoj obali Neretve u Metkoviću, na području na kojemu živi približno 8 tisuća stanovnika.

Riječ je o blagdanu jednog od najomiljenijih svetaca crkve čiji dan s posebnim uzbuđenjem dočekuju naši najmlađi, a sv. Nikola na poseban je način zaštitnik djece i pomoraca.

Za trodnevlja priređeno je više događanja. Tako su učenici Osnovne glazbene škole Metković priredili koncert svjetske klasične glazbe, otvorena je izložba radova Ivana Volarevića i Ivana Vekića na temu nekadašnjih zaraznih bolesti na području delte Neretve, a obilježena je i obljetnica posvećenja župne crkve sv. Nikole i pastoralnog centra Otac Ante Gabrić.

U srijedu su Turistička zajednica Grada Metkovića i Udruga lađarica Metkovke na središnjem trgu u Metkoviću organizirale likovne radionice za djecu i prigodne programe uz doček sv. Nikole koji je darivao djecu.

Glavni događaj bila je svečana sveta misa u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa s procesijom koju je predvodio don Ivan Čubelić, župnik župe sv. Mihovila Dugopolje. Osim mnoštva vjernika iz Metkovića, u misnom slavlju sudjelovali su i brojni stanovnici okolnih naselja i s područja drugih neretvanskih župa. Sveti Nikola dijelio je prigodne darove učenicima od prvog do osmog razreda, a nastupili su i brojni glazbenici.

Blagdan sv. Nikole slavi se i u nekoliko drugih naselja na području doline Neretve.

Pero Jakić

Nastavi čitati

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije