Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

METKOVIĆ DOBIO 'PALAČU PRAVDE'

Svečano otvorena zgrada pravosudnih tijela u Metkoviću

Objavljeno prije

Zgrada pravosudnih tijela u Metkoviću

Danas, osam godina nakon što je Vlada Republike Hrvatske donijela Odluku o kupnji nekretnine, svečano je otvorena zgrada pravosudnih tijela u Metkoviću. U novouređenoj zgradi u Hebrangovoj ulici će biti smješteni Općinski sud u Dubrovniku, Stalna služba u Metković, Prekršajni sud u Dubrovniku, Stalna služba u Metkoviću, Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku, Stalna služba u Metkoviću te Državna geodetska uprava.

Nazočnima se tom prilikom obratio ministar pravosuđa Ante Šprlje, a svečanosti su, između ostalih, prisustvovali i Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dinko Cvitan, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Metkovića Katarina Ujdur, zamjenik Nikola Grmoja, načelnik Policijske postaje Metković Dragan Sršen, te ravnatelj Državne geodetske uprave Danko Markovinović.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Nekada je ova zgrada nosila ime ‘Razvitka’, kao ponosa Doline Neretve u razvoju, gdje je radilo više od tisuću ljudi. Međutim, onda se kroz devedesete i dvitisućite ova zgrada pretvorila u sramotu, i države i Doline Neretve, kao jedan simbol privatizaije, pljačke i neodgovornosti prema imovini. Danas, nadam se da smo stali tome na kraj. Danas, u ovu zgradu ulazi pravosuđe i nadam se da će se ono znati nositi sa takvim situacijama i znati se postaviti prema bilo kakvim pokušajima da se bilo kada više ugrozi državna imovina, da se bilo kada ugrozi privatna imovina, nadam se da će ova zgrada postati simbol pravde, – rekao je ministar Ante Šprlje te dodao da će u novoj zgradi raditi nešto više od 70 ljudi, a to su djelatnici Općinskog suda, Općinskog državnog odvjetništva, Prekršajnog suda te Državne geodetske uprave, te neće biti daljnjih zapošljavanja.

Stara zgrada suda, kako trenutno pregovori teku, najvjerojatnije će biti priključena Domu zdravlja Metković, – otkrila nam je gradonačelnica Katarina Ujdur te pozdravila otvaranje ove, kako je rekla ‘pompozne’ zgrade suda u dijelu koji je nekada bio centar grada, te djelatnicima zaželjela rad u skladu sa imenom i da nitko ne bude privilegiran.

Radi se o poslovno-stambenoj zgradi bruto površine 3.158,00 m2, odnosno neto 2.704,00 m2, na kojoj su radovi u ukupnoj vrijednosti iznosili 14.599.254 kuna, dok je sama zgrada kupljena od prodavatelja ‘Oštrovice’ d.o.o., Mlinište, Bijeli Vir 13, po cijeni od 13.388.000 kuna, s uključenom projektnom dokumentacijom te ishođenom Građevinskom dozvolom.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije