Ostanimo u kontaktu

Osnovna glazbena škola Metković

Svečano obilježen dan škole i 5. obljetnica osnutka

Objavljeno prije

glazba_01

Osnovna glazbena škola Metković danas je svečano obilježila dan škole i 5. obljetnicu osnutka. Tim povodom upriličena je svečana akademija u galeriji GKS-a na kojoj su nastupili polaznici ove škole koji su se u ovoj godini predstavili na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Ravnatelj škole Zvonko Knežević naglašava kako glazbeno osnovno školovanje u Metkoviću datira još od prve polovice osamdesetih godina.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ova škola je osnovana prije pet godina kao javna ustanova, ali posebno moram naglasiti i stalno naglašavam da ona nije početak da je početak bio puno ranije 1984. godine kada su i tada ljudi imali težnju za glazbenim školovanjem svoje djece u Metkoviću. Kada su iz tadašnjeg Narodnog sveučilišta iz Ploča ovdje u Metkoviću otvorili područni odjel i tako je započelo formalno bavljenje glazbom u Metkoviću. Da bi nakon 4. godine pri Osnovnoj školi se registrirala Glazbena škola u sastavu tadašnje Osnovne škole a sadašnje Stjepana Radića. – rekao je ravnatelj Knežević.

Poslušajte tonski zapis izjave:
[su_audio url=”http://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/04/OSNOVNA-GLAZBENA-SKOLA.mp3″ width=”640″]

TRG KRALJA TOMISLAVA

Plesom otvorena 36. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’

Objavljeno prije

Svečano je bilo u subotu na Trgu kralja Tomislava, nakon godine stanke održana je 36. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’.

Nakon nastupa Dječje skupine KUD-a Metković, koja je izvela ‘Desanski šotić’, publici su se prigodno obratili savjetnica župana Žana Marević, izaslanica gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, direktorica TZ grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur te predsjednik KUD-a Metković Mato Obrvan. Program je vodila Romana Gabrić.

Folklorne nastupe otvorile su dvije sekcije KUD-a Metković koje su izvele ‘Neretvansku šetnju’ i ‘Na Neretvu misečina pala’. Potom je FD ‘Kumpanija’ iz Vela Luke’ izveo impresivni ‘Ples od boja’, a uslijedio je i nastup druge sekcije toga društva koja je izvela ‘Marfinu’. KUD ‘Stjepan Radić’ Pridvorje izveo je ‘Pridvorksu poskočicu i Potkolo’, a KUD ‘Sveti Juraj Osojnik’ tradicionalni ‘Linđo’. KUD Lastovo izveo je ‘Lastovsko i Pokladarsko kolo’, FKU ‘Primorska lijera’ oduševilo je s ‘Primorskim kolom’, a KUD ‘Natko Nodilo’ iz Babina Polja s otoka Mljeta izvelo je ‘Škampa Boško i Poskočica’. Kao posljednji, nastupili su KU ‘Linđo’ koji su izveli ‘Kolo Linđo’.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije