Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

Osnovna glazbena škola Metković

Svečano obilježen dan škole i 5. obljetnica osnutka

Objavljeno prije

glazba_01

Osnovna glazbena škola Metković danas je svečano obilježila dan škole i 5. obljetnicu osnutka. Tim povodom upriličena je svečana akademija u galeriji GKS-a na kojoj su nastupili polaznici ove škole koji su se u ovoj godini predstavili na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Ravnatelj škole Zvonko Knežević naglašava kako glazbeno osnovno školovanje u Metkoviću datira još od prve polovice osamdesetih godina.

Ova škola je osnovana prije pet godina kao javna ustanova, ali posebno moram naglasiti i stalno naglašavam da ona nije početak da je početak bio puno ranije 1984. godine kada su i tada ljudi imali težnju za glazbenim školovanjem svoje djece u Metkoviću. Kada su iz tadašnjeg Narodnog sveučilišta iz Ploča ovdje u Metkoviću otvorili područni odjel i tako je započelo formalno bavljenje glazbom u Metkoviću. Da bi nakon 4. godine pri Osnovnoj školi se registrirala Glazbena škola u sastavu tadašnje Osnovne škole a sadašnje Stjepana Radića. – rekao je ravnatelj Knežević.

Poslušajte tonski zapis izjave:
[su_audio url=”http://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/04/OSNOVNA-GLAZBENA-SKOLA.mp3″ width=”640″]

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije