Ostanimo u kontaktu

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE

Svečano i veselo na Danu škole OŠ Stjepana Radića

Objavljeno prije

Foto: metkovic.hr

Foto: metkovic.hr

Svoj Dan škole Osnovna škola Stjepana Radića tradicionalno obilježava 11. lipnja, na nadnevak kada se 1871. rodio jedan od najvećih hrvatskih političara Stjepan Radić. Jučer su to učinili na svečanosti u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Učenike i učitelje te gradonačelnika Dalibora Milana na početku programa pozdravila je ravnateljica Božena Nikoletić, a potom je dala kratak osvrt na još jednu uspješnu nastavnu godinu, tijekom koje su mnogi učenici postigli zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima.

Uslijedio je zanimljiv program ispunjen recitacijama, igrokazima i folklorom, a predstavljen je i školski list Naša radost, čiji je prvi broj tiskan u travnju 1970. godine. Ove je godine taj list pozvan na Državnu smotru Lidrano te tako ušao među 15 najboljih školskih listova u Hrvatskoj. Također je predstavljen školski Radio Školarac, a u predvorju GKS-a priređena je izložba učeničkih likovnih radova te uradaka članova Školske zadruge Crveni ždral.

Po završetku programa ravnateljica je učenicima i njihovim motorima, koji su osvojili visoka mjesta na natjecanjima, podijelila priznanja i prigodne darove. Koliko je uspješnih bilo najbolje se vidi sa zajedničke fotografije.

Tekst/Foto: metkovic.hr

 

3D VIRTUALNA ŠETNJA

Iskoristite priliku i virtualno prošetajte Arheološkim muzejom Narona

Objavljeno prije

U skladu sa novonastalom situacijom i odlukama vezano za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom mnoge ustanove su zatvorene za posjetitelje.

Među njima su i kulturne ustanove, no napredak tehnologije omogućavaju nam da iz sigurnosti doma posjetimo muzeje i izložbe.

Iako je Arheološki muzej Narona do daljnjega zatvoren za rad s posjetiteljima, na njihovoj web stranici ili na ovoj poveznici donosimo Vam 3D VIRTUALNU ŠETNJU gdje možete razgledati cijeli stalni postav na 3 etaže.

Posebnost ove šetnje je što Vam omogućuje da zavirite i u kutke na koje je posjetiteljima onemogućen pristup, kao sto su prostor ispod rešetki, mozaični pod ispred statua te pod na galeriji.

– Ostanite s nama online i pratite nas na Facebooku, Webu, Twitteru i Instagramu, – poručuje vodstvo AM Narona.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije