Ostanimo u kontaktu

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE

Svečano i veselo na Danu škole OŠ Stjepana Radića

Objavljeno prije

Foto: metkovic.hr

Foto: metkovic.hr

Svoj Dan škole Osnovna škola Stjepana Radića tradicionalno obilježava 11. lipnja, na nadnevak kada se 1871. rodio jedan od najvećih hrvatskih političara Stjepan Radić. Jučer su to učinili na svečanosti u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Učenike i učitelje te gradonačelnika Dalibora Milana na početku programa pozdravila je ravnateljica Božena Nikoletić, a potom je dala kratak osvrt na još jednu uspješnu nastavnu godinu, tijekom koje su mnogi učenici postigli zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima.

Uslijedio je zanimljiv program ispunjen recitacijama, igrokazima i folklorom, a predstavljen je i školski list Naša radost, čiji je prvi broj tiskan u travnju 1970. godine. Ove je godine taj list pozvan na Državnu smotru Lidrano te tako ušao među 15 najboljih školskih listova u Hrvatskoj. Također je predstavljen školski Radio Školarac, a u predvorju GKS-a priređena je izložba učeničkih likovnih radova te uradaka članova Školske zadruge Crveni ždral.

Po završetku programa ravnateljica je učenicima i njihovim motorima, koji su osvojili visoka mjesta na natjecanjima, podijelila priznanja i prigodne darove. Koliko je uspješnih bilo najbolje se vidi sa zajedničke fotografije.

Tekst/Foto: metkovic.hr

 

ŽUPA SV. NIKOLE BISKUPA

Božićni koncert u crkvi sv. Nikole u Metkoviću

Objavljeno prije

Po završetku jubilarne 50. obljetnice župe Sv. Nikole biskupa u Metkoviću, obilježenom brojnim svečanostima, na blagdan Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa, u nedjelju 29. prosinca, u crkvi sv. Nikole biskupa, nakon večernje mise koju je predvodio župnik i neretvanski dekan don Davor Bilandžić, održan je tradicionalni Božićni koncert župnih pjevača, uz pratnju mandolinskog orkestra, pod ravnanjem s. Marijane Cvitanović i Tomislava Ćendo.

Uz pjesme „Djetešce nam se rodilo“, „Sretan Božić“ i „Sretan Božić svima“ nazočne su uveselili najmlađi članovi zbora a potom župni bend VIS Viatores pjesmama „Pastorella“ i „Ljubav se rodila“. Mješoviti župni zbor slavlje Božića uzveličao je uz pjesme „Adeste fideles“ (Pristupite vjerni), „Gloria“ i „Nebesa silna“. Program Božićnog koncerta završen je zajedničkim pjesama „Radujte se narodi“ i „U sve vrijeme godišta“.
Izvor: IKA

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije