Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE

Svečano i veselo na Danu škole OŠ Stjepana Radića

Objavljeno prije

Foto: metkovic.hr

Foto: metkovic.hr

Svoj Dan škole Osnovna škola Stjepana Radića tradicionalno obilježava 11. lipnja, na nadnevak kada se 1871. rodio jedan od najvećih hrvatskih političara Stjepan Radić. Jučer su to učinili na svečanosti u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Učenike i učitelje te gradonačelnika Dalibora Milana na početku programa pozdravila je ravnateljica Božena Nikoletić, a potom je dala kratak osvrt na još jednu uspješnu nastavnu godinu, tijekom koje su mnogi učenici postigli zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Uslijedio je zanimljiv program ispunjen recitacijama, igrokazima i folklorom, a predstavljen je i školski list Naša radost, čiji je prvi broj tiskan u travnju 1970. godine. Ove je godine taj list pozvan na Državnu smotru Lidrano te tako ušao među 15 najboljih školskih listova u Hrvatskoj. Također je predstavljen školski Radio Školarac, a u predvorju GKS-a priređena je izložba učeničkih likovnih radova te uradaka članova Školske zadruge Crveni ždral.

Po završetku programa ravnateljica je učenicima i njihovim motorima, koji su osvojili visoka mjesta na natjecanjima, podijelila priznanja i prigodne darove. Koliko je uspješnih bilo najbolje se vidi sa zajedničke fotografije.

Tekst/Foto: metkovic.hr

 

PUČKO CRKVENO PJEVANJE

Predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju

Objavljeno prije

U crkvi Gospe od zdravlja na Vlaci u subotu je predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju Slivno Ravno glagoljaško pučko crkveno pjevanje u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Prisutnima se prvi obratio načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić te riječ prepustio Žaklini Marević koja se prisutnima obratila u ime župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića. Nastupili su pučki crkveni pjevači župe Slivno Ravno, nakon kojih su o samom izdanju i kako je ono nastalo govorili urednik i koautora dr. sc. Dragan Nimac (HKU Pjevana baština) te mr. sc. Vatroslav Vugdelija, ravnatelj CZSS Metković.

Riječi zahvale uputio je i don Mario Mihanović, župnik župe Slivno Ravno.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako može proći proslava a da načelnik Mustapić ne zahvali svojim pobjednicama na ženskom Maratonu lađa, ženskoj lađarskoj ekipi Donjanke iz općine Slivno. Tako je bilo i ovoga puta, darovao ih je velikom slikom s motivom neretvanske lađe, na što su i cure uzvratile poklonom, uramljenom fotografijom postave za načelnikov ured, nakon čega je upriličeno i zajedničko slikanje.

Sve smo prenosili uživo, pogledajte video-prilog.

Predstavljanje je održano u organizaciji Župe Slivno Ravno, Općine Slivno i HKU Pjevana baština.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije