Ostanimo u kontaktu

STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

Svečano dodijeljene diplome korisnicama prekvalifikacije za zanimanje njegovateljica starijih i nemoćnih osoba

Objavljeno prije

U organizaciji Udruge DOBRA zajedno s partnerskim organizacijama Pučkim otvorenim učilištem Petar Zrinski iz Zagreba, Centrom za socijalnu skrb Metković i gradom Metković, te suradnicima Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković i Dnevni boravak Pomoć i njega u kući za starije osobe iz Ploča u zgradi GKS-a u Metkoviću, jučer je održana svečana dodjela diploma za 15 korisnica prekvalifikacije za zanimanje njegovateljica starijih i nemoćnih osoba.

Stručno osposobljavanje njegovateljica starijih i nemoćnih osoba je jedna od aktivnosti trogodišnjeg programa „Od obrazovanje do zapošljavanja“, ovo je druga godina provedbe programa.

Svečanu dodjelu diplome je uime Udruge DOBRA otvorila predsjednica udruge Simona Pavlović. Diplome su njegovateljicama uručili ravnatelj POU Petar Zrinski, Dimitrije Milojević, voditeljice edukacije i praktičnog dijela nastave sestra Marija Cvitanović i sestra Anela Andrić, te voditeljica programa Neda Krmić.

Trogodišnji program „Od obrazovanja do zapošljavanja“ financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

PROJEKT 'POVEĆANJE RAZINE ZAPOŠLJIVOSTI U DOLINI NERETVE'

Održana prva radionica ‘Uvod u osnaživanje ljudskih potencijala i vještina u traženju zaposlenja’

Objavljeno prije

Danas, 24. lipnja održana je prva od ukupno sedam radionica koje će se održati u sklopu projekta Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve.

Prva radionica pod nazivom Uvod u osnaživanje ljudskih potencijala i vještina u traženju zaposljenja održana je Multimedijalnom centru u Zgradi političkih stranaka. Na radionici se se polaznicima detaljno pojašnjavalo o transverzalnim vještinama koje su jako važne za prolazak posla. Radionicu su održale Lara Šiljeg, viša stručna suradnica za EU fondove pri Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Metkovića i Martina Tomić, voditeljica projekta.

U prvoj provedbenoj fazi planira se održavanje još 6 motivacijskih radionica za osnaživanje polaznika u svrhu zapošljavanja te razvoj i provedba kroz 4 modula:

  1. pisanje životopisa i molbe za posao,
  2. pisanje životopisa i molbe za posao na engleskom jeziku,
  3. kako pronaći posao i priprema za intervju,
  4. prezentiranje i održavanje intervjua.

Kao što smo već pisali, ukupna vrijednost projekta je 420.160,00 HRK, s ukupnim iznosom bespovratnih sredstava od 100 %. Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci od potpisa Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, odnosno do 26. rujna 2020. godine. Cilj projekta je povećanje razine zapošljivosti i socijalne kohezije pripadnika ranjivih skupina na području Dubrovačko – neretvanske županije.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije