Ostanimo u kontaktu
DIŠPET

FOTOGALERIJA

Svečana proslava 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Metkoviću

Objavljeno prije

Večeras je u Gradskom kulturnom središtu održana svečana proslava 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Metkoviću.

Među mnogobrojnim uzvanicima, proslavu su uveličali predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a i izaslanik premijera Andreja Plenkovića, Branko Bačić, Božidar Kalmeta, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom, članovi Gradskih odbora, Udruge žena Katarina Zrinski i Mladeži HDZ-a, gradonačelnici i načelnici iz županije, osnivači metkovskog HDZ-a, obitelji poginulih hrvatskih branitelja te brojni prijatelji stranke.

Prvi je sve prisutne u svom govoru pozdravio gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, a zatim je pročitana i čestitka Luke Bebića koji nije mogao nazočiti proslavi. Uslijedili su govori Joška Jelaša, jednoga od osnivača metkovskog HDZ-a, župana Dobroslavića, Marije Vučković, Božidara Kalmete i Branka Bačića, a glazbenim točkama program je uveličala klapa sv. Nikola.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

57 novih slučajeva zaraze koronavirusom, četiri osobe iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Riječ je o 26 osoba muškog spola i 31 osobi ženskog spola: 31 iz Dubrovnika, osam iz Korčule, četiri iz Konavala, Metkovića, Ploča i Župe dubrovačke te jednoj iz Stona i Zažablja.

Izliječeno je 90 osoba: 42 iz Dubrovnika, 14 iz Konavala, sedam iz Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, četiri iz Korčule i Vele Luke, tri iz Orebića i Ploča, dvije iz Kule Norinske i Stona te jedna iz Blata, Smokvice, Zažablja i s Lastova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U posljednja 24 sata obrađeno je 580 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 173 634 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 45 osoba pozitivnih na koronavirus, šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i nalazi se na respiratoru.

U samoizolaciji je 671 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 985 slučajeva kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije