Ostanimo u kontaktu

FOTOGALERIJA

Svečana proslava 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Metkoviću

Objavljeno prije

Večeras je u Gradskom kulturnom središtu održana svečana proslava 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Metkoviću.

Među mnogobrojnim uzvanicima, proslavu su uveličali predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a i izaslanik premijera Andreja Plenkovića, Branko Bačić, Božidar Kalmeta, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom, članovi Gradskih odbora, Udruge žena Katarina Zrinski i Mladeži HDZ-a, gradonačelnici i načelnici iz županije, osnivači metkovskog HDZ-a, obitelji poginulih hrvatskih branitelja te brojni prijatelji stranke.

Prvi je sve prisutne u svom govoru pozdravio gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, a zatim je pročitana i čestitka Luke Bebića koji nije mogao nazočiti proslavi. Uslijedili su govori Joška Jelaša, jednoga od osnivača metkovskog HDZ-a, župana Dobroslavića, Marije Vučković, Božidara Kalmete i Branka Bačića, a glazbenim točkama program je uveličala klapa sv. Nikola.

IZABRANA NOVA UPRAVA ULN

Luka Oršulić novi predsjednik Udruge lađara Neretve

Objavljeno prije

U utorak, 28. siječnja, u Gradskoj vijećnici u Metkoviću održana je izborna skupština Udruge lađara Neretve. na kojoj je nazočilo 14 lađarskih udruga/ekipa s pravom glasa od ukupno njih 19.

Sukladno pristiglim prijavama UO je ustanovio pravovaljanost istih te su na dnevnom redu bile četiri točke, izbor članova uprave ULN. Svi kandidati predstavili su se nazočnim članovima skupštine a kandidat za predsjednika iznio je svoju viziju rada ULN u novom periodu.

Kandidat za predsjednika Luka Oršulić, sukladno Statutu predložio je tajnika (Hrvoja Lazarevića i dva člana UO: Milojka Glasovića i Renata Drljepana koji su se birali u paketu zajedno s njim. Provedenim glasovanjem za novog predsjednika ULN jednoglasno je izabran Luka Oršulić. Za potpredsjednika, kao jedini kandidat izabran je dosadašnji predsjednik Dalibor Obradović s 13 glasova za i jednim nevažećim listićem. Izborom dva preostala člana UO, kao jedini kandidati izabrani su: Ante Ćelić (jednoglasno) i Neno Kovačević (12 glasova ZA). Kao jedini kandidat (od tri mjesta) za člana nadzorno-stegovnog odbora izabran je Božo Zadro sa 14 glasova. Sva glasovanja provedena su tajnim glasanjem. Nova uprava ULN izabrana je na mandat od tri godine.

Ove godine ULN planira nekoliko inozemnih sudjelovanja o čemu je Milojko Glasović upoznao nazočne s odobrenim projektom kojim će se neretvanski lađari predstaviti u Pragu (Češka) od 13. do 16. svibnja sa pet lađa na rijeci Vltavi pozvavši lađare da se prijave za sudjelovanje o čemu će biti više u narednom periodu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije