Ostanimo u kontaktu

POKLADNO METKOVSKO DRUŠTVO

Sve spremno za ovogodišnje maškare, donosimo kompletan program Metkovskih poklada 2020.

Objavljeno prije

Već smo pisali o ovogodišnjim Pokladnim svečanostima, no kako se program danonoćno usavršava iz Pokladnog metkovskog društva su nam istaknuli još neke novitete.

A to su:

  • U Velikoj povorci bogate nagrade neće osvojiti samo prva tri mjesta, organizator se potrudio da kroz dodatne kategorije više ekipa bude nagrađeno,
  • Nagrade također možete osvojiti i fotografijom vaše ovogodišnje maske bilo iz svoga doma, neke kućne atmosfere ili privatnog partija, koju možete poslati u fb grupu Metkovske poklade 2020,
  • Poslije Velike maškarske povorke i proglašenja pobjednika zabava se umjesto u Hotelu Narona nastavlja u Cafe baru Ćakula uz piće po popularnim cijenama i nastup Nevena i Alena,
  • Također bitna napomena, posebno za one koji mjesecima ranije izrađuju originalne maškarske motive, neće se kažnjavati neregistrirana motorna vozila koja sudjeluju u maškarskoj povorci, ali samo ako predstavljaju masku i u okviru su povorke s tim da se vozači ponašaju savjesno.
  • Malo mjesta je ostalo za Gala zabavu, prijavite svoju ekipu na vrijeme, na broj 099 6201 620 ili 095 7309 895.

Donosimo cijeli program

Pokladne svečanosti 2020. počinju 16. veljače, tradicionalno s Malom povorkom te traju do 25. veljače kada se održavaju završne maškare i paljenje Marka Krnjevala.

U nedjelju, 16. veljače Mala povorka kreće u 14 sati ispred Dječjeg vrtića odakle kroz grad ide prema Sportskoj ulici i završava u Gimnazijskoj dvorani na Dječjem maskembalu, koji počinje u 15 sati.

Kada su Male maškare u pitanju organizator Pokladno metkovsko društvo ima jednu važnu obavijest za roditelje te ih moli za razumijevanje. Kako ovogodišnja Mala povorka završava u Gimnazijskoj dvorani, jer Gradska športska dvorana se obnavlja, mole se roditelji da svoju djecu puste samu u dvoranu, koji to mogu učiniti, kako ne bi nastala velika gužva jer kapacitet Gimnazijske dvorane puno je manji!

Pokladne svečanosti nastavljaju se Danima sela, manifestacijom koja je na rasporedu u petak, 21. veljače. Ispred Hotela Narona bit će postavljeni paviljoni, za koje je već prijavljeno 20 ekipa, a zabavljat će vas Neven i prijatelji, uz nastup Gradske glazbe Metković te gostiju iznenađenja.

Gala zabava je na rasporedu 22. veljače u Hotelu Narona. Valja napomenuti da je ove godine nagradni fond za Galu poduplan, pa tako nagrada za originalnu masku koja nosi prvo mjesto iznosi 7000 kuna, za drugo 5000 kuna i treće 3000 kuna. Tu je još i bogata Tombola te druge vrijedne nagrade. Program počinje u 20 sati a zabavljat će vas grupa Versi.

Iz Pokladnog društva napominju da su karte za Gala zabavu limitirane, a kako je već prijavljeno 7 grupa svoju prijavu napravite što prije. To možete učiniti pozivom na broj 099 6201 620 ili 095 7309 895.

U nedjelju, 23. veljače održat će se Velika maškarska povorka. Također, i tu su nagrade poduplane, nagrada za prvo mjesto iznosi 7000 kuna, za drugo 5000 kuna i treće 3000 kuna, te druge vrijedne nagrade. U nastavku večeri zabava se seli u Cafe bar Ćakula gdje vas očekuje Ples pod maskama, piće po pristupačnim cijenama i nastup Nevena i Alena.

U utorak, 25. veljače su Završne maškare, čitanje presude te paljenje Marka Krnjevala na Maloj rivi.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Svi jučer uzeti uzorci su negativni.

U dubrovačkoj Općoj bolnici broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID i dalje se nije mijenjao, te su na Zaraznom odjelu smještene 2 osobe.

U samoizolaciji je i dalje ukupno 5 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije