Ostanimo u kontaktu

ŽUPA GOSPE SNJEŽNE

Svakim danom u 10 sati pratite UŽIVO Svetu misu u Vidu

Objavljeno prije

U župi Gospe Snježne u crkvi u Vidu se već godinama odvija ‘live streaming’, prijenos uživo Svete mise svake nedjelje, za svoje župljane diljem svijet a i one u župi.

U novonastaloj situaciji kada se Svete mise odvijaju bez prisutnosti vjernika, župnik spomenute župe don Milivoj Čale će svaki radni dan i nedjelju održavati misu u 10 sati koju će biti moguće pratiti na linku stranice http://vid.hr/misa/stream/index.html.

Raspored satnice za ovaj tjedan je u 10 sati, ukoliko bude nekih promjena novosti možete iste pratiti na stranici www.vid.hr i www.vidonjac.com.

SVETE MISE KROZ TJEDAN – ‘Do daljnjega u župi mise bez vjernika’

  • 23.III.: ponedjeljak, u Vidu u 10 h za pok. Jelu i Vlahu Kešinu
  • 24.III.: utorak, u Vidu u 10 h za pok. Mandu i Ivana Šiljega
  • 25.III.: srijeda, u Vidu u 10 h za pok. Jozu Beša
  • 26.III.: četvrtak, u Vidu u 10 h na nakanu
  • 27.III.: petak, u Vidu u 10 h za pk. Mandu i Matu Borasa
  • 28.III.: subota, u Vidu u 10 h za pok. Anđu Marušić
  • 29.III.: nedjelja, u 10 h sveta misa u Vidu

PANDEMIJA KORONAVIRUSA

U Metkoviću počinje Drive-in testiranje zaraženih Covid-19 virusom

Objavljeno prije

Nakon što je ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimacnajavio, prvi tim zdravstvenih djelatnika je obučen a danas je podignut i šator za Drive-in testiranje zaraženih Covid-19 virusom.

Drive-in sustav testiranja zaraženih počinje od srijede, 8. travnja, a radit će se po sistemu ako imate simptome javljate se svom obiteljskom liječniku koji vas dalje naručuje na testiranje. Po dolasku do Drive-in punkta jedna zdravstvena djelatnica uzima osobne podatke s kojima utvrđuje prijavu a potom druga uzima bris iz nosa. Brisevi se potom stavljaju u stiropol i led te šalju za Zagreb. Dnevno će se najviše uzimati do 8-9 uzoraka.

Na pitanje zašto je bilo potrebno toliko čekat na sam početak testiranja, jer građani su prije toga morali ići u Dubrovnik na testiranje, Štimac nam je pojasnio kako je sama obuka zdravstvenih djelatnika bila zahtjevna, al ne u smislu uzimanja uzoraka, nego same zaštite djelatnika.

Kako bi se maksimalno zaštitili, zdravstveni djelatnici trebaju po posebnom protokolu pa skoro sat vremena oblačiti i kasnije skidati zaštitnu opremu, kako ne bi došlo do zaraze.

Za sad je obučen prvi tim, a cilj je obučiti što više zdravstvenih djelatnika, u slučaju da jednom od njih dođe do propisane samoizolacije, sve kako bi punkt mogao nesmetano nastaviti dalje sa radom, pojasnio je Štimac.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije