Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

XIII. NERETVANSKI KNJIŽEVNI, ZNANSTVENI I KULTURNI SUSRET

U četvrtak u Gimnaziji Metković književni susret ”Nikola Martić, pjesnik hrvatski”

Objavljeno prije

nikola-martic-pjesnik

U četvrtak, 28. rujna, počinje trodnevni XIII. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret koji će se upriličiti u južnohrvatskim gradovima Neumu, Metkoviću, Pločama, Opuzenu i Čapljini (Višići), pod nazivom Nikola Martić, pjesnik hrvatski.

Susret organiziraju Neretvanska riznica umjetnina i inih vrijednosti, Hrvatska kulturna zaklada, Društvo hrvatskih književnika, Južnohrvatski ogranak DHK, Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne i Matica Hrvatska  Neum.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Susdionici Susreta su među ostalima Đuro Vidmarović , predsjednik DHK, Ivan Sivrić, predsjednik DHK Herceg-Bosne, akademik Luko paljetak, prof.dr. Vinko Grubišić, Pero Pavlović, prof.dr. Šimun Musa, Mile Pešorda, dr. sc . Domagoj Vidović, Stješan Šešelj, književnik iz Zagreba i brojni  drugi književnici i književni kritičari.

Za četvrtak je planirano okupljanje sudionika i smještaj te dolazak sudionika u

Osnovnu školu A.Stepinca u Neumu, a poslijepodne, u 17 sati, sudionici će posjetiti Gimnaziju Metković te održati predavanja s početkom u 18 sati. U petak se Susret nastavlja u Pločama, a u subotu u Čapljini.

Pero Jakić

PUČKO CRKVENO PJEVANJE

Predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju

Objavljeno prije

U crkvi Gospe od zdravlja na Vlaci u subotu je predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju Slivno Ravno glagoljaško pučko crkveno pjevanje u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Prisutnima se prvi obratio načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić te riječ prepustio Žaklini Marević koja se prisutnima obratila u ime župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića. Nastupili su pučki crkveni pjevači župe Slivno Ravno, nakon kojih su o samom izdanju i kako je ono nastalo govorili urednik i koautora dr. sc. Dragan Nimac (HKU Pjevana baština) te mr. sc. Vatroslav Vugdelija, ravnatelj CZSS Metković.

Riječi zahvale uputio je i don Mario Mihanović, župnik župe Slivno Ravno.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako može proći proslava a da načelnik Mustapić ne zahvali svojim pobjednicama na ženskom Maratonu lađa, ženskoj lađarskoj ekipi Donjanke iz općine Slivno. Tako je bilo i ovoga puta, darovao ih je velikom slikom s motivom neretvanske lađe, na što su i cure uzvratile poklonom, uramljenom fotografijom postave za načelnikov ured, nakon čega je upriličeno i zajedničko slikanje.

Sve smo prenosili uživo, pogledajte video-prilog.

Predstavljanje je održano u organizaciji Župe Slivno Ravno, Općine Slivno i HKU Pjevana baština.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije