Ostanimo u kontaktu

FINALE MEMORIJALNOG TURNIRA ANDRIJA ANKOVIĆ

Sutjeska pobjednik turnira u Gabeli

Objavljeno prije

Foto: visici.com

Foto: visici.com

Lider crnogorskog nogometnog prvenstva Sutjeska iz Nikšića pobjednik je 28. Memorijalnog nogometnog turnira Andrija Anković, koji je u petak i u subotu održan u Gabeli uz odličnu organizaciju domaćina GOŠK-a.

U završnom ogledu Nikšićani su do vodstva stigli u 35. minuti preko Kordića, rezultat su na 2:0 povisili u 56. minuti golom Denkovića, dok je u 73. minuti strijelac za domaćina bio Bubanja za konačan rezultat, 2:1.

Minutu prije kraja Gabljeni su mogli poravnati s bijele točke, ali je vratar Sutjeske, Ličina obranio udarac Mišića.

Ponovimo, prvog dana turnira Sutjeska je pobijedila s 1:0 Zrinjskog, GOŠK je s 2:1 bio bolji od Hajduka, a u subotu je Hajduk s 2:1 za treće mjesto pobijedio Zrinjskog i na kraju istim rezultatom Sutjeska domaći GOŠK.

Izvrsnu organizaciju turnira malo su pokvarile vremenske prilike, ali gledatelji tijekom dva dana nisu ostali uskraćeni uživanja u pravom nogometu.

Najvažnije od svega svakako je činjenica da neumorni nogometni radnici iz Gabele već 28 godina uspješno organiziraju jedan od najjačih turnira u ovom dijelu Europe i tako čuvaju vječnu uspomenu na pokojnog Andriju Ankovića, bivšeg igrača GOŠK-a, Neretve, Hajduka i reprezentacije bivše države.

Pero Jakić

NAKON SVEGA NEKOLIKO MJESECI

Eurowings ukinuo liniju od Düsseldorfa prema Mostaru

Objavljeno prije

Eurowings

Iako su svi letovi bili popunjeni, njemački prijevoznik Eurowings odlučio je kako će iduće godine ugasiti liniju iz Düsseldorfa prema Mostaru.

To su za Večernji list potvrdili sugovornici iz Zračne luke Mostar, a na pitanje mogu li to u Eurowingsu uraditi s obzirom na potpisane ugovore, rečeno je kako im aktualni ugovor to omogućuje.

– Oni su ovu odluku donijeli jer zrakoplov koji dolazi u Mostar namijenjen je za kraće letove i nije im se isplatilo ostaviti ga na liniji prema Mostaru. Planovi su bili da će osigurati veći zrakoplov prema Mostaru, ali se to nije dogodilo. S druge strane, potvrđeno je kako se nastavljaju letovi prema Stuttgartu, tako da ćemo barem na taj način ostati povezani s Njemačkom, – rekli su za Večernji list iz Zračne luke Mostar.

Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNŽ-a, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dviju linija prema Njemačkoj ugašena.

Iz Zračne luke Mostar izrazili su žaljenje zbog ovakvog postupka Eurowingsa te su izrazili nadu kako će u budućnosti doći do uspostave novih linija.

Tako je Zračna luka Mostar ostala na samo dvije redovite linije. Osim Stuttgarta, operativna ostaje i zračna linija sa Zagrebom. I ona opstaje zahvaljujući isključivo subvencijama koje daje Vlada Federacije BiH.

Inače, zračna linija Mostar – Zagreb znatno je slabija nego što je slučaj s letovima za Njemačku i ovaj projekt neće biti održiv bez nastavka subvencija. Ako uskoro ne dođe do velike promjene u načinu rada i poslovanja Zračne luke Mostar, ova institucija bi se mogla naći u velikim problemima.

Veliki pad broja putnika je zabrinjavajući i pitanje je kako će mostarska zračna luka funkcionirati iduće godine ako se ovaj trend nastavi.

Sugovornici Večernjaka su zabrinuti za budućnost Zračne luke Mostar te dodaju kako se trenutačno najveća nadanja polažu na charter-letove kojima putnici dolaze u Međugorje.

– Vjerski turizam nešto je što nam je u prošlosti donijelo rekordne brojke i ponovno se vraćamo tim angažmanima. Nadamo se kako ćemo se vratiti na razinu na kojoj smo bili prije nekoliko godina, a to je oko 100.000 putnika. Bit će potrebno mnogo napora da se to ostvari, ali moramo ići u tome smjeru. Svaki drugi scenariji znači velike probleme u radu Zračne luke i urušava sustav koji je izgrađen upravo u godinama kada smo najbolje poslovali, – zaključili su sugovornici Večernjaka.

Inače, u Zračnu luku Mostar posljednjih su godina uloženi milijuni maraka. Zastoj u poslovanju značio bi kako te investicije propadaju. To je dodatni razlog da se ozbiljnije pristupi rješavanju problema u ovoj instituciji i da se konačno krene s iskorištavanjem potencijala koje ima Zračna luka Mostar.

Piše: M. Karačić / VečernjiList.ba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije