Ostanimo u kontaktu

NIŠTA BEZ RAZGOVORA I DOGOVORA

Sustav obrane od poplava čeka završetak

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Desetljećima su građani Metkovića s desne strane Metkovića životno i materijalno bili ugroženi od posljedica čestih poplava. Planovi za izgradnju obrambenih nasipa i odvodnje viška voda stari su koliko i stanovništvo toga područja. Planovi jesu postojali ali je realizacija uslijedila u jednom od mandata Stipe Gabrića Jambe i premijerke Jadranke Kosor. Nažalost, tvrtka koja je započela radove zapala je u teškoće pa su radovi zastali. Trebalo je pronaći drugog izvođača koji je svoj dio posla učinio. Međutim, cijeli vodoobrambeni sustav ne može biti u funkciji dok se na izgrade objekti na teritoriju Bosne i Hercegovine, odnosno na području općine Čapljina i naselja Gabela Polje, ukupne duljine 2,5 kilometra.

Slušali smo obećanja čelnika općine Čapljina i izjave čelnika Hrvatskih voda o potrebi rješavanja toga pitanja i potrebi zajedničke suradnje.

Za sada nema naznaka da će u susjedstvu započeti radovi bez kojih cijeli sustav obrane od poplava dijela Metkovića nikada ne može postati funkcionalan.

Jedini način za brže rješavanje vitalnih problema stanovnika na jedinstvenom geografskom i klimatološkom prostoru nalazi se u novim razgovorima i ocjenama sposobnosti i mogućnosti dviju strana da zajedničkim naporima nastave radove na tom iznimno važnom projektu.

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Policija se oglasila zbog prevelikog upita građana o 12-satnom prelasku granice

Objavljeno prije

Zbog povećanog broja upita građana oko uvjeta prelaska državne granice zbog kojih hrvatski državljani mogu putovati u treće zemlje (BiH, Srbija, Crna Gora) i tamo boraviti najduže 12 sati, te se vratiti u RH bez obveze negativnog PCR testa i propisane samoizolacije dostavljamo dodatno pojašnjenje:

Iznimka koja je predviđena Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske koja je na snazi od 14. siječnja ove godine odnosi se na  osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili imaju neki drugi gospodarski interes u Republici Hrvatskoj ili iz istih razloga putuju u treće zemlje gdje se neće zadržavati duže od 12 sati.

Nemoguće je predvidjeti sve nužne osobne ili poslovne razloge i taksativno ih navesti,  ali nužnost kao iznimka podrazumijeva isključivo nepredviđeni,  neplanirani, neočekivani ili neodgodivi događaj (primjerice smrt člana obitelji, dolazak radi uzdržavanja člana obitelji za što je potrebno posjedovati dokument nadležnog tijela o uzdržavanju i sl.), ili višu silu na koju se nije moglo utjecati (npr. elementarna nepogoda, nastanak štete na imovini i sl.) i koji svakako zahtijevaju fizičku nazočnost osobe.

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije